Microsoft Outlook Basis

Online cursus Microsoft Outlook Basis

In deze online cursus leer je de hele basis van Outlook kennen. Alle praktische tips en tools komen langs om direct toe te passen. 

Bijna iedereen gebruikt tegenwoordig Microsoft Outlook voor e-mail en agendabeheer. Zoals met de meeste producten van Microsoft zijn er veel meer mogelijkheden dan je in eerste instantie denkt. Met slim gebruik van de software kan je efficiënter werken. In deze online cursus leer je de hele basis van Outlook kennen. Alle praktische tips en tools komen langs om direct toe te passen. Komen jouw e-mails bijvoorbeeld al automatisch in mappen? En maak je gebruik van categorieën en kleuren in je agenda? Na deze online training weet je precies hoe dat werkt en wat je er aan hebt.

Door het volgen van deze cursus leer je basisvaardigheden in de ICT en vergroot je jouw zelfbeeld. De cursus is inclusief een huiswerkopdracht met persoonlijke feedback.

Doel van de cursus

In de online training 'Microsoft Outlook Basis' leer je stap voor stap hoe je efficiënter kunt werken met deze software. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Taken beheren
  • Notities beheren
  • Berichten archiveren
  • Berichten beantwoorden

Duur en studiebelasting

De cursus 'Microsoft Outlook Basis' duurt ongeveer 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 12 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor managers, leidinggevenden, teamleiders, projectteamleden, beleidsmakers en werkgevers. Deze cursus is tevens geschikt voor iedereen die met Outlook werkt. Kom je niet veel verder dan een mailtje sturen en een afspraak plannen? Dan is dit een goed begin om je kennis te vergroten.
Het  is voor deze training praktisch als je werkelijk beschikt over Microsoft Outlook, zodat je direct dingen kan toepassen. 
Advies vooropleiding: MBO. 

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Samenwerken en overleggen, Formuleren en rapporteren, Vakdeskundigheid toepassen, Analyseren, Onderzoeken, Creëren en innoveren, Leren.

Lesmaterialen

De cursus 'Microsoft Outlook Basis' bestaat uit: Online instructie, Video-ondersteuning, E-book, Tools voor sneltoetsen, Samenvatting en Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: Praktijkopdrachten, Verrijkingsopdrachten en een Hard-copy workshopreader.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van elke module is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 6 modules. 

Toetsing

De cursus 'Microsoft Outlook Basis' wordt elke module afgesloten met een eindtoets. De eindtoetsen bestaan uit diverse meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!