Microsoft Teams Basis

Online cursus Microsoft Teams Basis

In deze online training leer je alle basisbeginselen. Op praktische wijze doorlopen we alle functionaliteiten en ga je direct met je collega’s in gesprek via Teams. Je leert daarnaast over documentbeheer en bijvoorbeeld de relatie met SharePoint en OneDrive.

Microsoft Teams is hét alternatief voor die vele e-mails met collega’s. Het helpt je om effectiever en vooral sneller samen te werken in je organisatie. Zo chat je één op één met iedereen in je netwerk en deel je groter nieuws via diverse kanalen met alle geïnteresseerden. In deze online training leer je alle basisbeginselen. Op praktische wijze doorlopen we alle functionaliteiten en ga je direct met je collega’s in gesprek via Teams. Je leert daarnaast over documentbeheer en bijvoorbeeld de relatie met SharePoint en OneDrive.

Let op: Om deze cursus optimaal te kunnen volgen, dien je zelf te beschikken over de juiste software.

Doel van de cursus

Leer effectief (samen)werken met Microsoft Teams.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Microsoft Teams Hub, onderdelen benoemen en aanpassen naar wens
  • Teams beheren, Kanalen instellen
  • Het tabblad OneNote gebruiken
  • Videogesprekken plannen en uitvoeren
  • Chatgeschiedenis en gedeelde bestanden terugvinden

Duur en studiebelasting

De cursus 'Microsoft Teams Basis' duurt 12 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 16 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online training is voor iedereen die werkt of gaat werken met Microsoft Teams. Dit is een basistraining die vanaf de basis uitlegt hoe de applicatie werkt. Werk je al langer met Teams en zoek je verdieping? Dan biedt deze training waarschijnlijk alleen wat leuke tips & tricks die je nog niet weet. Advies vooropleiding: MBO.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Effectief samenwerken en overleggen, Teamontwikkeling.

Lesmaterialen

De cursus 'Microsoft Teams Basis' bestaat uit: Online instructie, Video-ondersteuning, E-book, Tools voor sneltoetsen, Samenvatting en Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: Praktijkopdrachten en Verrijkingsopdrachten.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van elke module is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 4 modules. 

Toetsing

De cursus 'Microsoft Teams Basis' wordt aan het eind van elke module afgesloten met een eindtoets. De eindtoetsen bestaan uit diverse meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt bewijs van afronding. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Netwerkvaardigheid
Omgevingsbewustzijn
Samenwerken