Start with Why (samenvatting)

Start with Why (samenvatting)

Het betoog van de moderne klassieker Start with Why is dat je als bedrijf vooral duidelijk moet maken waarom je doet wat je doet, dus wat je drijfveren zijn, in plaats van de nadruk leggen op wát je verkoopt. In deze krachtige samenvatting vind je alle belangrijke gedachten van de auteur in een perfecte samenhang.

Start with Why

Het betoog van de moderne klassieker Start with Why is dat je als bedrijf vooral
duidelijk moet maken waarom je doet wat je doet, dus wat je drijfveren zijn, in plaats
van de nadruk leggen op wát je verkoopt.

De auteur

Simon Sinek

Simon Sinek is geboren in Londen, en woonde als kind in Johannesburg (Zuid-Afrika), Londen en Hong Kong voordat hij zich in de Verenigde Staten vestigde. Hij studeerde culturele antropologie en ruilde zijn carrière als advocaat al vroeg in voor één in de reclame. In Amerika werkte hij voor Euro/RSCG en Ogilvy & Mather. In 2002 richtte hij zijn eigen bedrijf op. Hij werd wereldberoemd met zijn TED talk: 'Start with why - how great leaders inspire action'. Dit is een van de meest bekeken TED talks aller tijden.

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

De samenvatter Machiel Emmering

Dr. Machiel Emmering studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Ambitie
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Durf
Energie
Initiatief nemen
Integriteit
Klantgerichtheid
Mondelinge vaardigheid
Motiveren
Onafhankelijkheid
Overtuigingskracht
Samenbindend leiderschap
Toekomstvisie
Zelfinzicht