Getting Things Done: De kunst van stressvrije productiviteit (samenvatting)

Getting Things Done: De kunst van stressvrije productiviteit (samenvatting)

Veel mensen voelen doorlopend druk omdat “er nog zoveel moet”: rond werk, thuis, ambities, etc. Het leidt tot een diffuse verzameling van makkelijk tientallen dingen die door je hoofd spoken. Zo maken we van ons brein een stoorzender en krijg je steeds minder gedaan. Getting Things Done legt uit hoe dat beter kan.

Getting Things Done (Samenvatting)

Veel mensen voelen doorlopend druk omdat “er nog zoveel moet”: rond werk, thuis, ambities, etc. Het leidt tot een diffuse verzameling van makkelijk tientallen dingen die door je hoofd spoken. Zo maken we van ons brein een stoorzender en krijg je steeds minder gedaan. Getting Things Done legt uit hoe dat beter kan. Lees meer.....

De auteur

Allen groeide op in Shreveport, Louisiana, waar hij optrad en een staatskampioenschap won.Na zijn afstuderen begon Allen heroïne te gebruiken en werd kort geïnstitutionaliseerd. Zijn carrièrepad omvatte meerdere banen zoals goochelaar, ober, karateleraar, tuinarchitect. Hij is de oprichter van de David Allen Company, een executive coaching-bedrijf dat zijn "Getting Things Done" methodologie gebruikt. Allen was ook een van de oprichters van Actioneer, een bedrijf dat gespecialiseerd is in productiviteitstools voor de PalmPilot.

Over de samenvattingen van SpeedMBA

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites.Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Aanpassingsvermogen
Ambitie
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Delegeren
Discipline
Initiatief nemen
Omgang met details
Plannen en organiseren
Prioritering
Snel schakelen
Stressbestendigheid
Timemanagement
Vasthoudendheid
Verandervermogen