Blue Ocean Strategy

Blue Ocean Strategy

Veel bedrijfstaal komt voort uit strijd. We zijn in business niet anders gewend dan tegen concurrentie te moeten vechten. Maar dat wordt een bloedbad, een “red ocean”, daar wil je niet zijn.De hit Blue Ocean Strategy legt uit hoe je deze strijd vermijdt door je eigen concurrentievermogen anders in te steken.

Blue Ocean Strategy (Samenvatting) 

Veel bedrijfstaal komt voort uit strijd. We zijn in business niet anders gewend dan tegen concurrentie te moeten vechten. Maar dat wordt een bloedbad, een “red ocean”, daar wil je niet zijn.De hit Blue Ocean Strategy legt uit hoe je deze strijd vermijdt door je eigen concurrentievermogen anders in te steken. Lees meer..

 

De auteurs

M. Chan Kim is een Zuid-Koreaanse bedrijfstheoreticus, hij is hoogleraar Strategie en Management aan INSEAD en mededirecteur van het INSEAD Blue Ocean Strategy Institute in Fontainebleau, Frankrijk. Hij staat bekend als co-auteur van het boek Blue Ocean Strategy uit 2005.

Renee Mauborgne is professional en professor op het vakgebied strategie aan het instituut INSEAD, 's werelds tweede grootste business school. Tevens is zij mededirecteur van het INSEAD Blue Ocean Strategy Institute

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Aanpassingsvermogen
Ambitie
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Durf
Initiatief nemen
Klantgerichtheid
Onafhankelijkheid
Probleemanalyse
Toekomstvisie
Verandervermogen