Mindmapping

Online cursus Mindmapping

Mindmapping is een manier van studeren waarbij je de dingen die je in je hoofd hebt heel compact in beeld brengt: gewoon met plaatjes en pijltjes; eenvoudiger kan het niet. Een korte en handzame online cursus om mindmapping aan te leren kan je een hoop zorg besparen.

Wist je dat je jouw gedachten eenvoudig 'in kaart' kunt brengen? De methode van 'mindmapping' kan je daarbij helpen. Mindmapping is een manier van studeren waarbij je de dingen die je in je hoofd hebt heel compact in beeld brengt: gewoon met plaatjes en pijltjes; eenvoudiger kan het niet. Een korte en handzame online cursus om mindmapping aan te leren kan je een hoop kopzorg besparen. Al doende leer je ontdekken welke kanten er zitten aan een bepaald (studie-)onderwerp, wat de hoofdzaken zijn en waar je de bijzaken neerzet.

In de online cursus 'Mindmapping' maak je jezelf vertrouwd met een slim ondersteunend instrument in je leerproces. Stap voor stap leer je binnen een half uur hoe je een mindmap ontwerpt, opzet en invult. Heb je de techniek eenmaal onder de knie, dan ga je ontdekken hoe je bij elke nieuwe mindmap die je maakt meer plezier in het leren krijgt. Deze methode beloont zichzelf omdat je je handen, je ogen en je gedachten optimaal met elkaar laat samenwerken.

Duur van de online cursus
De e-learning 'Mindmapping' duurt ongeveer 25 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 uur.

Doelgroep
Deze e-learning is geschikt voor iedereen die naast zijn werk een cursus of opleiding volgt, maar ook gewoon voor scholieren en studenten. Als je deze online training wilt inzetten voor de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Leren, Plannen en organiseren.

Lesmaterialen
De cursus 'Mindmapping - Je gedachten op overzichtelijke manier in kaart brengen' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Stappenplan, Samenvatting, Kleurenoverzicht, Blanco mindmap, Aanbevolen aanpak.

Toetsing
De online cursus 'Mindmapping - Je gedachten op overzichtelijke manier in kaart brengen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Tags: 2019