Voorkom acquisitiefraude

Online cursus Voorkom acquisitiefraude

Acquisitiefraude is een vorm van fraude die flink in de papieren kan gaan lopen, nog afgezien van de ergernis die het je kost. Hoe je dit probleem succesvol aanpakt? Dat leer je in deze compacte en praktisch opgezette online cursus.

Bijna elke onderneming krijgt er vroeg of laat mee te maken: een factuur in de bus van een bedrijf waar je nog nooit contact mee hebt gehad of iemand aan de telefoon die vraagt of je even de gegevens wilt controleren voor die gratis verlenging. Omdat je haast hebt, of omdat je net even niet goed oplet, trap je erin. In zo'n geval ben je slachtoffer van acquisitiefraude. Deze vorm van fraude kan flink in de papieren gaan lopen, nog afgezien van de ergernis die het je kost. Hoe je dit probleem succesvol aanpakt? Dat leer je in deze compacte en praktisch opgezette online training.

Doel van de cursus

De cursus 'Voorkom acquistiefraude' helpt je om acquisitiefraude te herkennen en aan te pakken. Dit om te voorkomen dat jouw onderneming er slachtoffer van wordt. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van diverse vormen van acquisitiefraude
  • Tijdig herkennen van fraude
  • Voorkomen dat je slachtoffer wordt van acquisitiefraude
  • Schade beperken bij fraude

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Voorkom acquisitiefraude' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die van tijd tot tijd onaangename ervaringen opdoet met het toenemende probleem van acquisitiefraude. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Formuleren en rapporteren, ondernemend en commercieel handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Voorkom acquisitiefraude' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Leerjournaal, Modelbrief afwijzing, Modelbrief betaling, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Voorkom acquisitiefraude' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!