Financiële kengetallen

Online cursus Financiële kengetallen

Als je een bedrijf hebt, kom je er niet omheen om te werken met kengetallen. Maar wat zijn dat? Wat voor functie hebben ze? En wie hebben er, behalve jijzelf, belang bij om inzicht te krijgen in deze getallen? Hoe zet je voor je eigen bedrijf op een professionele manier de kengetallen op een rij? Als je een antwoord zoekt op dit soort vragen, doe dan de online cursus 'Financiële kengetallen'.

Als je een bedrijf hebt, kom je er niet omheen om te werken met kengetallen. Maar wat zijn dat? Wat voor functie hebben ze? En wie hebben er, behalve jijzelf, belang bij om inzicht te krijgen in deze getallen? Hoe zet je voor je eigen bedrijf op een professionele manier de kengetallen op een rij? Als je een antwoord zoekt op dit soort vragen, doe dan de online cursus 'Financiële kengetallen'.

Doel van de cursus

De online cursus 'Financiële kengetallen' helpt je om op een professionele manier inzicht te krijgen in de kengetallen van jouw onderneming en daarmee te werken.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van het nut van benchmarking
  • Kennis van begrippen als 'Normering', 'Liquiditeit', 'Solvabiliteit', 'Rentabiliteit' en 'Beursratio', 'Current ratio', 'Quick ratio', 'Cash ratio' en 'Working capital ratio'
  • Zicht op de financiële stand van zaken over een langere termijn
  • Werken met kengetallen om meer strategisch zaken te doen

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Financiële kengetallen' duurt ongeveer 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 8 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die strategisch zakendoen belangrijk vindt en een betrouwbaar overzicht wil hebben en houden van de werkelijke financiële stand van zaken over een langere termijn. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Plannen en organiseren, Ondernemend en commercieel handelen, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Financiële kengetallen' bestaat uit: VideoCollege, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), E-book, Rekenmodel bedrijfsanalyse, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Bij deze training kan je het e-book 'Financiële kengetallen' gebruiken als naslagwerk.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 2 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Financiële kengetallen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!