Netwerken

Online cursus Netwerken

Snel en doeltreffend contact leggen met interessante mensen, wie wil dat niet? Netwerken is het toverwoord voor het leggen van contacten met mensen die je tegenkomt. Veel communicatie tussen mensen komt per ongeluk of toevallig tot stand. Maar als je de voornaamste vuistregels van het netwerken verstaat, kun je het opdoen van belangrijke contacten ook sturen. In deze online cursus leer je hoe je dit doet.

Snel en doeltreffend contact leggen met interessante mensen, wie wil dat niet? Maar hoe doe je dat dan? Netwerken is het toverwoord voor het leggen van contacten met mensen die je tegenkomt. Denk aan ontmoetingen in de werksfeer, op recepties of bij andere officiële gelegenheden. En wat dacht je van ontmoetingen in je vrije tijd, op het sportveld of bij een concert? Veel communicatie tussen mensen komt per ongeluk of toevallig tot stand. Maar als je de voornaamste vuistregels van het netwerken verstaat, kun je het opdoen van belangrijke contacten ook sturen. Jij bevindt je dan bewust in het midden van een kring die door een handige aanpak hoe langer hoe wijder wordt...

In de online cursus 'Netwerken' krijg je een rechttoe rechtaan introductie in de kunst van het netwerken. Je leert bewust mensen op te zoeken en te benaderen die iets voor jou of je bedrijf kunnen betekenen. Maar je gaat ook leren dat een goed verlopende netwerkrelatie net zo goed andersom werkt. Want jij kunt van belang zijn voor een ander, die vervolgens in zijn of haar netwerk weer iemand kent die op zijn beurt weer voor jou interessant kan zijn... Zeker voor het opbouwen en in standhouden van een kleine of middelgrote onderneming is actief netwerken een must.

Duur van de online cursus
De e-learning 'Netwerken' duurt ongeveer 35 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep
Deze online cursus is geschikt voor privé-personen die nieuwe uitdagingen zoeken, maar zeker ook voor (jonge) startende ondernemers, ZZP'ers en voor (ervaren) ondernemers die een beetje uitgekeken zijn binnen het bekende kringetje... Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Aandacht en begrip tonen, Relaties bouwen en netwerken, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten.

Lesmaterialen
De cursus 'Netwerken - Communicatie en persoonlijke uitstraling zijn hier de sleutelwoorden.' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Checklists, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Toetsing
De online cursus 'Netwerken - Communicatie en persoonlijke uitstraling zijn hier de sleutelwoorden.' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!