Rouw en verlies bij kinderen

Online cursus Rouw en verlies bij kinderen

Als verlies toeslaat in het leven van een kind, heeft dit een andere impact dan bij volwassenen. Heb je er direct mee te maken? Dan vind je in deze online cursus de voornaamste zaken die je moet weten en bovendien bruikbare aanwijzingen om ermee om te gaan.

Verdriet hoort bij het leven. Maar als het toeslaat in het leven van een kind, heeft dit een andere impact dan bij volwassenen. Heb je er direct mee te maken? Weet je niet precies hoe je een kind moet opvangen dat met rouw en verlies geconfronteerd wordt? Dan vind je in deze online training de voornaamste zaken die je moet weten en bovendien bruikbare aanwijzingen om ermee om te gaan.

Doel van de cursus

De online cursus 'Rouw en verlies bij kinderen' geeft je handvatten om kinderen te helpen die te maken hebben met verlies.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Meer inzicht in de psychologie achter rouwprocessen 
  • Kennis van diverse soorten rouw
  • Kennis van de impact van rouw op het leven van een kind, in het bijzonder na het sterven van een geliefde
  • Kennis van onderwerpen als: verder leven zonder een ouder, autisme en rouwbeleving, ouders en verdriet, nazorg en troost

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Rouw en verlies bij kinderen' duurt ongeveer 110 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1,5 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die op wat voor manier dan ook te maken krijgt met situaties waarin een kind of kinderen voor de opgave staan om een belangrijk gemis te verwerken. Denk aan leerkrachten, verzorgenden, gastouders en jeugdcoaches.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen, Ethisch en integer handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Rouw en verlies bij kinderen' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Samenvatting, Overzichten diverse onderdelen.

Toetsing

De online cursus 'Rouw en verlies bij kinderen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!