Doelgericht balans lezen

Online cursus Doelgericht balans lezen

Hoe lukt je balans lezen zonder dat je je te veel in onbenullige details verliest? Wat zijn de tips and tricks die jij voor een doelgerichte manier van balans lezen het beste kunt inzetten? Mensen die een antwoord zoeken op dit soort vragen, zullen veel hebben aan deze compacte online cursus.

Het is algemeen bekend dat de meeste ondernemers zich liever niet bezighouden met de financiële administratie van hun bedrijf. Maar het is toch wel een minimale vereiste dat je in staat bent de balans te lezen. Hoe lukt je zoiets zonder dat je je te veel in onbenullige details verliest? Wat zijn de tips and tricks die jij voor een doelgerichte manier van balans lezen het beste kunt inzetten? Mensen die een antwoord zoeken op dit soort vragen, zullen veel hebben aan deze compacte online cursus.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Doelgericht balans lezen' leer je om je eigen financieel management te voeren en zo een betere gesprekspartner voor je accountant te zijn. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van de functie van een balans
  • Kennis van de vaste opbouw van een balans (met aandacht voor bezittingen en financieringen)
  • Kennis van diverse soorten balansen
  • Kennis van termen als als 'goodwill', 'onderhanden werk', 'vorderingen', 'agio'', 'disagio'
  • Onderscheid maken tussen voorzieningen en reserves
  • Kennis van de betekenis van 'vreemd vermogen'
  • Betere gesprekspartner zijn voor accountant
  • Beter eigen financieel management voeren

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Doelgericht balans lezen' duurt ongeveer 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 10  uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor mensen die binnen een korte tijd willen worden ingevoerd in de hoofdzaken van het lezen van een balans. Advies vooropleiding: MBO2.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Onderzoeken, Leren.

Lesmaterialen

De cursus 'Doelgericht balans lezen' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Praktijkopdrachten, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: E-book 'Werken met de kolommenbalans'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 2 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Doelgericht balans lezen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!