Bepalen en analyseren van verkoopresultaten

Online cursus Bepalen en analyseren van verkoopresultaten

Bepalen en analyseren van verkoopresultaten | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Wil je succesvol ondernemen, dan heb je een realistisch beeld van je verkoopresultaten nodig. Daarvoor moet je weten hoe prijs en omzet zijn opgebouwd en vanuit welke verschillende gezichtspunten je naar je resultaten kunt kijken (zonder jezelf rijk te rekenen!). Deze online cursus biedt je een serie handvatten om gefundeerd de in- en verkoop aan te sturen. 

Doel van de cursus

De online cursus 'Bepalen en analyseren van verkoopresultaten' helpt niet-financiële managers gefundeerd de in- en verkoop aan te sturen.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van de opbouw van prijs en omzet
  • Rapporteren over verkoopresultaten
  • Statistische bewerkingen op resultaten uitvoeren
  • Kennis van begrippen als consumentenomzet, schommelingen en trends en de betekenis hiervan voor een onderneming
  • Berekenen van indexcijfers (wat betreft prijs, hoeveelheid en waarde)
  • Kennis van basisprincipes bij het hanteren van statistike
  • Gefundeerd aansturen van de in- en verkoop

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Bepalen en analyseren van verkoopresultaten' duurt ongeveer 6 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 9 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die zaken doet en een realistisch beeld wil hebben van zijn resultaten en op een overtuigende manier zijn resultaten wil kunnen neerzetten. Advies vooropleiding: MBO2.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Formuleren en rapporteren, Analyseren, Ondernemend en commercieel handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Bepalen en analyseren van verkoopresultaten' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Informatiesheet werken met variatie, Informatiesheet werken met tabellen, Informatiesheet werken met spreidingsdiagrammen, Informatiesheet werken met indexcijfers, Samenvatting en overzicht grafieken, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak. 

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 2 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Bepalen en analyseren van verkoopresultaten' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!