Exploitatie beoordelen en begroten

Online cursus Exploitatie beoordelen en begroten

Exploitatie beoordelen en begroten | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.


Als ondernemer zul je altijd een inschatting moeten maken van de mogelijkheden en de grenzen van je bedrijf. Eén van de manieren waarop je dat doet, is die van het beoordelen en begroten van de exploitatie. Dat is op zichzelf geen moeilijke klus, maar je moet wel even weten hoe het werkt en wat de voornaamste dingen zijn waarop je moet letten. In deze online cursus maak je er op een praktische manier mee kennis. 

Doel van de cursus

De online cursus 'Exploitatie beoordelen en begroten' ondersteunt je op een praktische manier bij het inschatten van de mogelijkheden en grenzen van je bedrijf. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van begrippen als exploitatiebegroting, bedrijfsresultaten en economische resultaten
  • Benutten van branche-informatie
  • Budgetteren
  • Kennis van diverse soorten budgetten
  • Beoordelen van de totale exploitatie, op hoofdlijnen en op detailniveau

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Exploitatie beoordelen en begroten' duurt ongeveer 8 uur.Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 10 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor ondernemers en voor medewerkers die er belang bij hebben zinvol en gericht te kunnen nadenken over de toekomst van een onderneming. Advies vooropleiding: MBO2.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Formuleren en rapporteren, Analyseren, Plannen en organiseren, Ondernemend en commercieel handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Exploitatie beoordelen en begroten' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Praktijkopdrachten, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: Audioboek 'Denken als Marcel boekhoorn'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module.

Toetsing

De online cursus 'Exploitatie beoordelen en begroten' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!