Microsoft Sneltoetsen (mini-workshop)

Online cursus Microsoft Sneltoetsen (mini-workshop)

Met sneltoetsen kun je doorgaans sneller handelingen uitvoeren in Microsoft. Er zijn universele sneltoetsen en programma-specifieke sneltoetsen. Daarnaast zijn sneltoetsen gericht op toegankelijkheid en er zijn zelfs sneltoetsen voor diverse mobiele apparaten. Kortom voldoende reden om gebruik te gaan maken van sneltoetsen.

Sneltoetsen zijn toetsen of combinaties van toetsen waarmee je taken kunt uitvoeren die je doorgaans met de muis doet. De naam zegt het al, door deze toetsen te gebruiken kan je doorgaans sneller handelingen uitvoeren. Er zijn universele sneltoetsen en programma-specifieke sneltoetsen. Daarnaast zijn sneltoetsen gericht op toegankelijkheid en er zijn zelfs sneltoetsen voor diverse mobiele apparaten. Kortom voldoende reden om gebruik te gaan maken van sneltoetsen.

Doel van de cursus

Windows heeft veel sneltoetsen die het werken met Windows en applicaties makkelijk maken. In deze cursus leer je diverse belangrijke sneltoetsen. Op het toetsenbord is geen toets aanwezig die ‘sneltoets’ heet. De naam is afkomstig van (vaak) een combinatie van toetsen die ingedrukt kunnen worden om een handeling eenvoudiger te maken (in plaats van met muisklikken). 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Deskundig en doelgericht notuleren van vergaderingen en bijeenkomsten
  • Helder verslagleggen
  • Toepassen van aanwijzigingen om de notulen nuttig te maken (met oog op volgende vergaderingen)
  • Omgaan met positie van notulist 

Duur en studiebelasting

De cursus 'Microsoft Sneltoetsen (mini-workshop)' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 6 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor particulieren, financieel managers, leidinggevenden, teamleiders, projectteamleden, financieel medewerkers en werkgevers, mensen met toegang tot Microsoft (office) 365. Advies vooropleiding: MBO+.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: efficiënt(er) werken, multitasken, bulkacties en informatie verwerken.

Lesmaterialen

De cursus 'Microsoft Sneltoetsen (mini-workshop)' bestaat uit: Online instructie, Video-ondersteuning, E-book, Tools voor sneltoetsen, Samenvatting en Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: Praktijkopdrachten, Verrijkingsopdrachten en een Hard-copy workshopreader.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van elke module is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 5 modules. 

Toetsing

De cursus 'Microsoft Sneltoetsen (mini-workshop)' wordt aan het eind van elke module afgesloten met een eindtoets. De eindtoetsen bestaat uit diverse meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Omgang met details
Schriftelijke vaardigheid
Zelfvertrouwen