Overleg binnen de onderneming

Online cursus Overleg binnen de onderneming

Overal waar mensen samenwerken, is overleg nodig. Elke organisatie ontwikkelt een eigen stijl van overleg voeren. Het kan vaak erg handig zijn die overlegstijl van tijd tot tijd eens kritisch door te lichten. Deze online cursus helpt je op weg om voor jouw bedrijf de beste benadering te kiezen.

Overal waar mensen samenwerken, is overleg nodig. Elke organisatie ontwikkelt een eigen stijl van overleg voeren. Het kan vaak erg handig zijn die overlegstijl van tijd tot tijd eens kritisch door te lichten. Dat kan bijvoorbeeld door jezelf af te vragen of die stijl nog wel past bij de fase van ontwikkeling waarin de onderneming zich bevindt. Als je gemerkt hebt dat er binnen het bedrijf bepaalde wrijvingen zijn, kan dat natuurlijk aan bepaalde personen liggen. Vaker zit de oorzaak in de manier waarop je met elkaar communiceert. Deze online cursus helpt je op weg om voor jouw bedrijf de beste benadering te kiezen.

Doel van de cursus

De online cursus 'Overleg binnen de onderneming' helpt je om binnen jouw onderneming effectiever te communiceren via de beste overlegvorm (op dit moment). 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Onderscheiden van vergadering en werkoverleg
  • Kennis van diverse soorten overleg
  • Kennis van de structuur en het verloop van een vergadering (zoals de BOB-structuur)
  • Kennis van besluitvorming en besluitmethoden
  • Kennis van overlegverstoringen
  • Kennis van aspecten van medezeggenschap, ondernemingsraad, centrale ondernemingsraad
  • Kritisch bekijken van huidige overlegvormen binnen jouw onderneming
  • Kiezen van beste overlegvorm voor jouw onderneming (op dit moment)

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Overleg binnen de onderneming' duurt ongeveer 9 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 12 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die betrokken is bij overlegsituaties in de werksituatie. Advies vooropleiding: MBO2.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Samenwerken en overleggen, Plannen en organiseren, Omgaan met verandering en aanpassen.

Lesmaterialen

De cursus 'Overleg binnen de onderneming' bestaat uit: VideoCollege, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), E-books, Praktijkopdrachten, Checklist instemmingsrecht, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: Audioboek 'Boerencommunicatie eitje'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 2 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Overleg binnen de onderneming' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!