Doeltreffend personeelsbeleid

Online cursus Doeltreffend personeelsbeleid

Doeltreffend personeelsbeleid | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Personeelsbeleid is het regelmatig en systematisch afstemmen van de inzet, kennis en vaardigheden van medewerkers op de doelstellingen van het bedrijf. Goed personeelsbeleid kan ervoor zorgen dat medewerkers met plezier hun werk doen. Doeltreffend personeelsbeleid gaat er vanuit dat de medewerkers het kapitaal van een bedrijf vormen. Allemaal heel mooi, maar hoe werkt dat in de praktijk? Daarop vind je in deze online cursus het antwoord.

Deze module vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en vergroot jouw zelfbeeld. De module is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben of professioneel werkzaam zijn binnen het vakgebied. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van het belang van een flexibel plan van aanpak voor personeelsbeleid
  • Kennis van elementen binnen personeelsbeleid (aanname, loopbaanontwikkeling en mobiliteit, ontwikkeling van personeel, beloning en ziekteverzuim)
  • Zicht op de positie van personeelsbeleid in relatie tot andere beleidsterreinen binnen een onderneming

Duur en studiebelasting

De online cursus 'Doeltreffend personeelsbeleid' duurt ongeveer 6 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 10 uur.

Deze online cursus is bestemd voor medewerkers die op wat voor manier dan ook betrokken zijn bij het ontwerpen en uitvoeren van personeelsbeleid en behoefte hebben aan informatie over de grote lijnen. Hierbij kun je ook denken aan leden van een ondernemingsraad.

Doelgroep en vooropleiding

De online cursus 'Doeltreffend personeelsbeleid' geeft je zicht op wat je strategisch kunt doen om medewerkers meer plezier in hun werk te laten hebben. Advies vooropleiding: MBO2.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Samenwerken en overleggen, Plannen en organiseren, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Doeltreffend personeelsbeleid' bestaat uit: Audio-ondersteunde hoofdstukken, Audioboek 'Hard gaan met de beste mensen'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus 'Doeltreffend personeelsbeleid' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!