Overtuigend schrijven voor het web

Online cursus Overtuigend schrijven voor het web

Wil jij kwalitatief goed schrijfwerk leveren voor een website en daarmee het verschil maken? Dan kun je de aanwijzingen uit deze uitgebreide online cursus eigenlijk niet missen!

De mensheid schrijft al een paar duizend jaar. Maar met de opkomst van het internet is het produceren van teksten pas echt gedemocratiseerd. Bijna iedereen levert zijn of haar bijdrage aan de grootste collectieve tekstproductie in de geschiedenis. Maar of het allemaal de kwaliteit heeft die het eigenlijk zou moeten hebben? En of al het geschrijf wel zo geschikt is om online en op een scherm gepubliceerd te worden? Wil jij kwalitatief goed schrijfwerk leveren voor een website - en daarmee het verschil maken -, dan kun je de aanwijzingen uit deze uitgebreide online cursus eigenlijk niet missen!

Doel van de cursus

Met de e-learning 'Overtuigend schrijven voor het web' leg je de basis voor het samenstellen van pakkende webteksten voor op jouw website.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Vaststellen van lezersdoelgroep
  • Achterhalen van motieven van potentiële lezers om jouw pagina te bezoeken
  • Kennis van opbouw en indeling van een site
  • Kennis van structuur en inhoud tekstblokken
  • Toepassen tips voor het schrijven van e-mailberichten
  • Omzetten van 'papieren' teksten naar online teksten
  • Opzetten en bijhouden homepage
  • Toepassen van tips om vindbaarheid te verbeteren
  • Maken van een weblog

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Overtuigend schrijven voor het web' duurt ongeveer 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 14 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die zijn of haar vaardigheden wil verbeteren om professionele teksten te kunnen schrijven voor online publicatie. Advies vooropleiding: MBO2.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Overtuigen en beïnvloeden, Presenteren, Formuleren en rapporteren, Kwaliteit leveren.

Lesmaterialen

De cursus 'Overtuigend schrijven voor het web' bestaat uit: VideoCollege, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), E-books, Instructie nieuwsbrief analyseren en schrijven, Uitleg opbouw websites, Websiteanalyse, Leerjournaal, Samenvatting. Aanvullend lesmateriaal: Audioboek 'online copywriting in 60 min'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 4 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Overtuigend schrijven voor het web' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!