Fatsoenlijk failliet gaan

Online cursus Fatsoenlijk failliet gaan

Failliet gaan is van alle tijden en het komt onder alle denkbare condities voor. Failliet gaan is voor alle betrokkenen vaak nog wel een ingewikkelde en ingrijpende kwestie. Er komen heel veel dingen op je af en het is goed om een dergelijk proces goed voorbereid in te gaan. Je hebt er dan ook alle belang bij om de belangrijkste aspecten tijdig op het netvlies te krijgen. Daarvoor is deze online cursus van iets minder dan een uur studietijd bedoeld.

Failliet gaan is van alle tijden en het komt onder alle denkbare condities voor. Werd vroeger een faillissement in verband gebracht met schande en schaamte, tegenwoordig ligt die zware lading er meestal niet meer op. Intussen is failliet gaan voor alle betrokkenen vaak nog wel een ingewikkelde en ingrijpende kwestie. Er komen heel veel dingen op je af en het is goed om een dergelijk proces goed voorbereid in te gaan. Je hebt er dan ook alle belang bij om de belangrijkste aspecten tijdig op het netvlies te krijgen. Daarvoor is deze online cursus van iets minder dan een uur studietijd bedoeld.

Doel van de cursus

De online cursus 'Fatsoenlijk failliet gaan' geeft je zicht op het totale proces rondom een faillissement.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Zicht op alle aspecten van een faillissement
  • Kennis van het verschil tussen faillissement en surseance van betaling
  • Kennis van de rol van een curator
  • Kennis van het verloop van een faillissement, van aanvraag tot en met opstelling uitdelingslijst
  • Kennis van begrippen als 'persoonlijk faillissement' en 'boedel'
  • Omgaan met bestaande overeenkomsten
  • Kennis van de positie van schuldeisers

Duur en studiebelasting

De cursus 'Fatsoenlijk failliet gaan' duurt circa 55 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1,5 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die betrokken is bij het faillissement van een onderneming en het traject dat daaraan voorafgaat.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Analyseren, Onderzoeken, Met druk en tegenslag omgaan.

Lesmaterialen

De cursus 'Fatsoenlijk failliet gaan' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Verwerkingsvragen, Rangorde positie schuldeisers, Samenvatting.

Toetsing

De online cursus 'Fatsoenlijk failliet gaan' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!