Omgaan met slaapproblemen

Online cursus Omgaan met slaapproblemen

Is slapen voor jou of voor iemand in je omgeving een probleem? Alle aanleiding om je snel en praktisch te laten informeren over kenmerken en oorzaken van veelvoorkomende slaapproblemen plus de meest doeltreffende manieren om met deze problemen om te gaan en ze waar mogelijk op te lossen. Wil je snel en deskundig op de hoogte gesteld worden? Dan is deze compacte online cursus van iets minder dan een uur absoluut een aanrader!

Is slapen voor jou of voor iemand in je omgeving een probleem? Het goede nieuws is dat je bepaald geen uitzondering vormt. Het slechte nieuws is dat je er intussen maar mooi mee zit. Alle aanleiding om je snel en praktisch te laten informeren over kenmerken en oorzaken van veelvoorkomende slaapproblemen plus de meest doeltreffende manieren om met deze problemen om te gaan en ze waar mogelijk op te lossen. Wil je snel en en deskundig op de hoogte gesteld worden? Dan is deze compacte online cursus van iets minder dan een uur absoluut een aanrader!

Doel van de cursus

De online cursus 'Omgaan met slaapproblemen' geeft een totaaloverzicht van de meest voorkomende slaapproblemen en de belangrijkste oplossingen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis over het slapen zelf en het hebben van goed slaap- en waakritme (slaapcyclus).
  • Kennis van de voornaamste soorten slaapproblemen (insomnie, apneu, hypersomnia, narcolepsie, hypnofobie, restless legs syndrom en slaapwandelen).
  • Kennis van de oorzaken van slaapproblemen.
  • Toepassen tips om om te gaan met slaapproblemen.

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Omgaan met slaapproblemen' duurt circa 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 uur.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die zelf of indirect te maken heeft met slaapproblemen.

Lesmaterialen

De cursus 'Omgaan met slaapproblemen' bestaat uit een e-learning met audio- en videofragmenten, checklist 'omgaan met slaapproblemen', slaapdagboek, checklist 'welke slaapstoornis heb ik', instructie 'zorgen van je afschrijven'. 

Toetsing

De online cursus 'Omgaan met slaapproblemen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!