Leidinggeven

Online cursus Leidinggeven

Bekruipt jou soms het onrustige gevoel dat je met jouw stijl van leidinggeven er af en toe net een beetje naast zit? In deze online cursus maak je kennis met vier verschillende methodes van leidinggeven. Je kunt deze methodes flexibel inzetten om zo het beste aan te sluiten bij het competentieniveau van jouw medewerkers.

In elke situatie worden andere aspecten van jouw leidinggevende capaciteiten aangesproken. In deze online cursus leer je verschillende stijlen van leidinggeven inzetten als schakelbare methodes. Je kunt ze zo inzetten dat ze het beste aansluiten bij het competentieniveau van jouw medewerkers.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Leidinggeven' maak je kennis met vier stijlen van leidinggeven die je kunt hanteren in de omgang met medewerkers van verschillende competentieniveaus. De diverse niveaus worden stap voor stap besproken, met praktische aanwijzingen voor jou als leidinggevende. Zeer aan te bevelen wanneer jij soms het onrustige gevoel hebt dat je met jouw stijl van leidinggeven er af en toe net een beetje naast zit, terwijl het meestal toch wel goed gaat.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Je hebt kennis gemaakt met vier stijlen van leidinggeven
  • Jouw eigen managementstijl afstemmen op de praktische omstandigheden waarbinnen je leiding geeft
  • Diverse methodes van leidinggeven flexibel inzetten

Duur en studiebelasting

De-learning 'Leidinggeven' duurt ongeveer 14 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen.De totale studiebelasting bedraagt 18 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor managers, leidinggevenden, teamleiders, praktijkbegeleiders. Advies vooropleiding: MBO3

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen, Activiteiten initiëren, Aansturen, Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen.

Lesmaterialen

De cursus 'Leidinggeven' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Vragenlijst eigen aanpak, Instructies NASA-spel, Instructies beschrijving praktijkvoorbeeld, Observatieformulier, Leerjournaal, Samenvatting, NASA-spel, Aanbevolen aanpak, Theorievragen. Aanvullend lesmateriaal: Audioboek 'Echte leiders dienen'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module.

Toetsing

De online cursus 'Leidinggeven' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!