Werken met overeenkomsten

Online cursus Werken met overeenkomsten

Het is goed dat je jezelf op de hoogte stelt van de voornaamste aandachtspunten bij het werken met overeenkomsten. Deze online cursus zal je daarbij helpen zodat je uit de buurt blijft van valkuilen.

Wie een overeenkomst sluit, weet dat hij zich eraan moet houden. Dat mag zo zijn, maar niet iedereen weet wat dat in de praktijk kan betekenen. Het is daarom goed dat je jezelf op de hoogte stelt van de voornaamste aandachtspunten bij het werken met overeenkomsten. Wanneer houdt bijvoorbeeld een prestatie op een prestatie te zijn en wanneer is er sprake van wanprestatie? En wat te doen als jij zelf geconfronteerd wordt met partijen die zich niet aan hun overeenkomsten houden? 

Doel van de cursus

De online cursus 'Werken met overeenkomsten' geeft een samenvattend overzicht van alles wat je moet weten over het aangaan van een overeenkomst.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van begrippen 'overeenkomst', 'verbintenis' en 'opschortende en verbindende voorwaarde'
  • Kennis van de eisen aan een overeenkomst
  • Kennis van wat een overeenkomst rechtsgeldig maakt
  • Kennis van zaken als 'wilsovereenstemming' en 'handelingsbekwaamheid'
  • Omgaan met wanprestaties
  • Omgaan met overmacht
  • Omgaan met schade door het niet of niet juist nakomen van een overeenkomst
  • Kennis van dwingend en aanvullend recht

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Werken met overeenkomsten' duurt ongeveer 45 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2,5 weken.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor personen die op wat voor manier dan ook betrokken zijn bij het sluiten van (zakelijke) overeenkomsten.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Analyseren, Onderzoeken, Instructies en procedures opvolgen, Ondernemend en commercieel handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Werken met overeenkomsten' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak, Checklist overeenkomst opstellen.

Toetsing

De online cursus 'Werken met overeenkomsten' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!