E-mailmanagement - time management

Online cursus E-mailmanagement

E-mailmanagement | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Het is bijna niet meer voor te stellen hoe de wereld er zonder e-mail uitzag. Dit communicatiemiddel brengt talloze zegeningen met zich mee, maar is ook een grote stressveroorzaker. Net als bij alle andere stressfactoren is het een kwestie van ermee leren omgaan. Deze praktische, uitgebreide online cursus legt je uit hoe dat werkt.

Doel van de cursus

De online cursus 'E-mailmanagement' helpt je om slim en effectief om te gaan met e-mails. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Prioriteiten stellen bij het verwerken van e-mail
  • Onderscheid maken tussen 'belangrijk' en 'dringend'
  • Weten wanneer je wel of geen e-mail gebruikt
  • Effectief mailen (bepalen onderwerp, werken met cc'tjes, bcc'tjes en toevoegen van bijlagen)
  • Slim opbergen van e-mails
  • Coderen van e-mailberichten

Duur en studiebelasting

De e-learning 'E-mailmanagement - Timemanagement' duurt ongeveer 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 10 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die voor zijn of haar werk of privé veel communiceert per e-mail. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Formuleren en rapporteren, Materialen en middelen inzetten, Plannen en organiseren, Met druk en tegenslag omgaan.

Lesmaterialen

De cursus 'E-mailmanagement - Timemanagement' bestaat uit: VideoCollege, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Samenvatting, E-books, Diverse checklists, Maildagboek, Grensafbakening werk en privé, Veranderingsmonitor, Leerjournaal, IMCCS Codeoverzicht, Samenvatting, Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: Audioboek 'Experttips'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 modules. 

Toetsing

De online cursus 'E-mailmanagement - Timemanagement' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!