Debatteren

Online cursus Debatteren

Debatteren is een vak apart. Het debatteren zelf kan een manier zijn om in de werksituatie van een bedrijf of organisatie verschillende soorten argumenten duidelijk op tafel te krijgen. Dat overzicht is zonder twijfel van belang voor beleidsvorming met het oog op reorganisatie of innovatie.

Debatteren is een vak apart. Volgens sommigen hebben de TV-debatten tussen politici een beslissende rol gespeeld tijdens de laatste verkiezingscampagne voor de Tweede Kamer. Waar of niet waar, je kunt je er iets bij voorstellen dat de kunst van het debat voeren je aan een voorsprong helpt. Het debatteren zelf kan een manier zijn om in de werksituatie van een bedrijf of organisatie verschillende soorten argumenten duidelijk op tafel te krijgen. Dat overzicht is zonder twijfel van belang voor beleidsvorming met het oog op reorganisatie of innovatie.

In de online cursus 'Doeltreffend debatteren' krijg je stap voor stap uitleg over de voornaamste eigenschappen en vormen van het debatteren. Elk (soort) debat moet aan diverse spelregels voldoen. Denk naast de handigheidjes en '(dirty) tricks' ook aan de verschillende soorten argumenten die in een debat kunnen worden ingezet. Deze en vele andere zaken worden in deze online training systematisch besproken. Wil je een duidelijke introductie over het ABC van het debatteren, niet gehinderd door ruis en overbodige informatie, dan is de online cursus 'Doeltreffend debatteren' zeker iets voor jou.

Duur van de online cursus
De e-learning 'Doeltreffend debatteren' duurt ongeveer 160 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 4 weken.

Doelgroep
Deze e-learning is geschikt voor debaters, gespreksleiders, teamleiders, leidinggevenden, projectmanagers, en natuurlijk voor mensen die gewoon van debatteren houden. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Overtuigen en beïnvloeden, Presenteren, Analyseren, Creëren en innoveren, Omgaan met verandering en aanpassen, Met druk en tegenslag omgaan, Gedrevenheid en ambitie tonen.

Lesmaterialen
De cursus 'Doeltreffend debatteren - Maak binnen je organisatie je argumenten duidelijk en win het debat' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Verwerkingsformulier, Checklist voorbereiding op het debat, Jury-beoordelingsformulier, Leerjournaal, Samenvatting, Argumenteren - een overzicht, Goede vragen stellen, Reageren op vragen.

Toetsing
De online cursus 'Doeltreffend debatteren - Maak binnen je organisatie je argumenten duidelijk en win het debat' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!