Storytelling

Online cursus Storytelling

'Storytelling' is in de zakenwereld een snel opkomend fenomeen. Als je wilt weten hoe je voor het neerzetten van jouw organisatie een goed verhaal kunt bedenken en vertellen, dan kun je niet om deze praktische online cursus heen. 

Mensen houden van verhalen. Een goed verhaal werkt overtuigend. Dat geldt niet alleen in de privésfeer, maar zeker ook binnen de context van ondernemen en werken. Vandaar dat 'storytelling' in de zakenwereld een snel opkomend fenomeen is. Als je wilt weten hoe je voor het neerzetten van jouw organisatie een goed verhaal kunt bedenken en vertellen, dan kun je niet om deze praktische cursus heen.

Doel van de cursus

De online cursus 'Storytelling' geeft je de ingrediënten om jouw organisatieverhaal krachtig aan anderen duidelijk te maken.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Bepalen van je boodschap
  • Achterhalen waar jouw organisatie voor staat
  • Kennis van de inhoudelijke eisen aan een goed verhaal
  • Kennis van technieken om storytelling toe te passen
  • Verzamelen van informatie voor een verhaal
  • Selecteren van informatie voor een verhaal

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Storytelling - organisatieverhalen' duurt circa 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 10 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die er belang bij heeft zijn of haar organisatie via een goed verhaal op de kaart te zetten en te presenteren bij potentiële stakeholders. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Overtuigen en beïnvloeden, Presenteren, Formuleren en rapporteren, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten, Gedrevenheid en ambitie tonen, Ondernemend en commercieel handelen, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Storytelling' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Leerjournaal, Samenvatting, Instructie schrijven pitch, Instructie schrijven verhaal, Instructie voor de brainstorm, Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: Audioboeken 'Denken als Elon Musk'; 'Denken als Gordon Ramsay'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 2 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Storytelling' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!