Basis boekhouden

Online cursus Basis boekhouden

Als je de basisprincipes van het boekhouden op een zo praktisch mogelijke manier wilt aanleren of opfrissen, dan ga je aan deze online training veel plezier beleven.

Als je de basisprincipes van het boekhouden op een zo praktisch mogelijke manier wilt aanleren of opfrissen, dan ga je aan deze online training veel plezier beleven. Bij het ontwikkelen van de online cursus is er van uitgegaan dat je over gewone rekenvaardigheid beschikt.

De cursus vergroot je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. Je leert je zelfmanagement te versterken, je sociale-, innovatieve- en analytische vaardigheden te verbeteren en efficiënter mensen en taken te managen. Hiermee richt de cursus zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. De cursus is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen met professionele ambities en/of mensen die professioneel werkzaam zijn binnen het thema Finance.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Basis boekhouden' leer je de basisprincipes van boekhoudkundige handelingen.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Werken met Dagboeken, Grootboekrekeningen, de Balans en de Verlies- en winstrekening
  • Toepassen van basistechnieken voor in balans brengen en houden van boekhouding
  • Verrichten van boekhoudkundige handelingen

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Basis boekhouden' duurt ongeveer 2 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 4 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die binnen zijn of haar organisatie, bedrijf of afdeling betrokken is bij de financiële boekhouding. Advies vooropleiding: MBO2.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De cursus 'Basis boekhouden' bestaat uit een e-learning met audio- en videomateriaal, praktijkvoorbeelden en oefenopgaven. 

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Basis boekhouden' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!