Krachtig argumenteren

Online cursus Krachtig argumenteren

De online cursus 'Krachtig argumenteren' helpt je bij het overtuigen van anderen op inhoud, vorm en karakter. 

Snel en effectief reageren op een uitspraak die je niet bevalt of met kracht je mening formuleren en onderbouwen. Krachtig argumenteren is vooral een kwestie van helder en stapsgewijs nadenken en hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. In deze online cursus leer je daarvoor de belangrijkste instrumenten.

Door het volgen van dit leertraject vergroot je je algemene inzetbaarheid en je zelfbeeld. Het traject leert je je zelfmanagement en je sociale en zakelijke vaardigheden te verbeteren en efficiënter mensen en taken te managen. Daarmee richt de module zich op jouw carrière en het professionaliseren van je werkzaamheden. 

Doel van de cursus

De online cursus 'Krachtig argumenteren' helpt je bij het overtuigen van anderen op inhoud, vorm en karakter.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van argumenteren
  • Maken van argumentatieschema
  • Werken met Model van Toulmin
  • Kennis van soorten argumenten
  • Kennis van de voorwaarden aan een goede argumentatie
  • Toepassen van diverse soorten argumentatiedoelen
  • Voorkomen van valse argumenten

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Krachtig argumenteren' duurt ongeveer 2 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 4 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is bestemd voor iedereen die zijn of haar gedachten en ideeën op een doeltreffende en overtuigende manier naar voren wil kunnen brengen. Advies vooropleiding: MBO2.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten voor de opleiding die je volgt, dan werk je daarmee aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Overtuigen en beïnvloeden, Presenteren, Formuleren en rapporteren, Analyseren, Omgaan met verandering en aanpassen.

Lesmaterialen

De cursus 'Krachtig argumenteren' bestaat uit een e-learning met audio- en videomateriaal, Model van Toulmin, overzicht drogredenen, oefenen met drogredenen en overige oefeningen.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Krachtig argumenteren' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!