Opleiding drogist

Online cursus Opleiding Drogist

Ben je van plan om je voor te bereiden op het officiële Vakdiploma Drogist? Of heb je dat diploma al, en wil je je kennis updaten? Deze online cursus informeert je snel zodat jij verantwoorde zorg als drogist kunt leveren. Let op: Na het doen van deze cursus moet je nog wel het officiële vakexamen afleggen.

Ben je van plan om je voor te bereiden op het officiële Vakdiploma Drogist? Of heb je dat diploma al, en wil je je kennis updaten? Deze online cursus informeert je snel zodat jij verantwoorde zorg als drogist kunt leveren. Let op: Na het doen van deze cursus moet je nog wel het officiële vakexamen afleggen. We bevelen je daarvoor het Drogisterij College aan.

Doel van de cursus

De volledig online cursus 'Opleiding Drogist' bereid je voor op het officiële vakexamen Drogist. Let op: Daarna moet je nog wel het officiële vakexamen doen!

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Toepassen van farmaceutische basiskennis
  • Kennis van 20 ZelfzorgAdviesNormen om te kunnen adviseren over zelfzorgmedicatie
  • Beter adviseren over zelfzorgmedicatie
  • Kennis van actuele wet- en regelgeving in drogistenvak
  • Toepassen van managementvaardigheden als drogist

Duur en studiebelasting

De 'Opleiding Drogist' duurt ongeveer zes uur. Wil je het maximale rendement uit je opleiding halen, gebruik dan de downloads bij de cursus. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2,5 week.

Doelgroep

Deze online opleiding is bestemd voor Iedereen die zich snel en effectief wil voorbereiden op het Vakexamen Drogist of die zich in minder dan een dag op de hoogte wil stellen van de nieuwste ontwikkelingen in het drogistenvak.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Aansturen, Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen, Ethisch en integer handelen, Vakdeskundigheid toepassen, Materialen en middelen inzetten, Analyseren, Onderzoeken, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten, Kwaliteit leveren, Instructies en procedures opvolgen, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Opleiding Drogist' bestaat uit: VideoColleges, E-books, Ondersteunend lesmateriaal.

Toetsing

De online cursus 'Opleiding Drogist' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!