Opleiding assistent-drogist

Online cursus Opleiding Assistent-Drogist

Wil je je voorbereiden op het officiële vakdiploma Assistent-Drogist? Of heb je dit diploma al, en wil je precies weten wat er volgens de nieuwste wettelijke regels bij het vak van drogist komt kijken, dan ben je via deze online cursus snel en up-to-date geïnformeerd. Let op: Na het doen van deze cursus moet je nog wel het officiële vakexamen afleggen. 

Wil je je voorbereiden op het officiële vakdiploma Assistent-Drogist? Of heb je dit diploma al, en wil je precies weten wat er volgens de nieuwste wettelijke regels bij het vak van drogist komt kijken, dan ben je via deze online cursus snel en up-to-date geïnformeerd. Een goede investering in het verlenen van 'verantwoorde zorg'. Let op: Na het doen van deze cursus moet je nog wel het officiële vakexamen afleggen. 

Doel van de cursus

De volledig online cursus 'Opleiding Assistent-Drogist' biedt een complete examenvoorbereiding op het vakdiploma Assistent-Drogist. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van farmaceutische basisbegrippen als bijsluiter, toedieningsvormen en toedieningswijzen
  • Adviseren over zelfzorgmedicatie op basis van 20 ZelfzorgAdviesNormen
  • Goed voorbereid om het officiële vakexamen Assistent-Drogist af te leggen

Duur en studiebelasting

De 'online cursus Opleiding Assistent-Drogist' duurt ongeveer 5 uur. Wil je het maximale rendement uit je online opleiding halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep

Iedereen die zich snel en effectief wil voorbereiden op het vakexamen Assistent-Drogist of die zich in minder dan een dag op de hoogte wil stellen van de nieuwste ontwikkelingen in het drogistenvak.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen, Ethisch en integer handelen, Vakdeskundigheid toepassen, Materialen en middelen inzetten, Analyseren, Onderzoeken, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten, Kwaliteit leveren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De cursus 'Opleiding Assistent-Drogist' bestaat uit: VideoColleges, E-books, Ondersteunend lesmateriaal.

Toetsing

De cursus 'Opleiding Assistent-Drogist' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat 

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!