Succesvol solliciteren

Online cursus Succesvol solliciteren

Succesvol solliciteren | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

De sollicitatie is het eerste contact dat je legt met personen die jou een nieuwe baan kunnen bezorgen. Een sollicitatie geeft een eerste indruk en die moet meteen goed zijn! In de e-learning 'Succesvol solliciteren' worden de belangrijkste aspecten behandeld van een succesvol verlopend sollicitatieproces. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'Succesvol solliciteren' is veel aandacht voor jouw correcte presentatie als sollicitant. Je wordt stapsgewijs meegenomen door het proces; vanaf de eerste reactie op een advertentie tot aan je daadwerkelijke kennismaking met misschien wel de baan van jouw dromen. De online cursus omvat tevens toegang tot een professionele DISC persoonlijkheidstest.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Correct presenteren als sollicitant, van de eerste kennismaking tot de baan van jouw dromen
  • Je hebt kennis gemaakt met de theorie van het werven en selecteren
  • Succesvol solliciteren
  • Informatie verzamelen
  • Samenstellen CV
  • Schrijven sollicitatiebrief
  • Presentatie tijdens een sollicitatiegesprek

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Succesvol solliciteren' duurt ongeveer 5 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 8 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Voor iedereen die opziet tegen het solliciteren en serieuze aandacht wil besteden aan zijn of haar correctie presentatie als sollicitant. Er is voor deze training geen vooropleiding vereist. 

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Overtuigen en beïnvloeden, Presenteren, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten, Ondernemend en commercieel handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Succesvol solliciteren' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Samenvatting, Richtlijnen sollicitatiegesprek, Meest gestelde vragen. Aanvulend lesmateriaal: Audioboek Daarom IK! - Professionele DISC persoonlijkheidstest.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten, een DISC persoonlijkheidstest en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module.

Toetsing

De online cursus 'Succesvol solliciteren' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Durf
Initiatief nemen
Mondelinge vaardigheid
Overtuigingskracht
Stressbestendigheid