Projectmanagement

Online cursus Projectmanagement

Projectmanagement | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Voor het managen van projecten zijn vele verschillende technieken ontwikkeld. Heb je links en rechts wel eens iets gelezen over projectmanagement maar mis je het overzicht? In deze online training krijg je een eenvoudig en duidelijk overzicht van wat er komt kijken bij het opzetten en uitvoeren van een project. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'Projectmanagement' nemen we je in drie onderdelen mee langs de voornaamste zaken die een rol spelen bij het voorbereiden en uitvoeren van een project. De online training is concreet opgezet en laat aan de hand van een aansprekend praktijkvoorbeeld zien hoe je je theoretische bagage in de realiteit handen en voeten kunt geven.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Je hebt kennis gemaakt met wat er bij het opzetten en uitvoeren van een project komt kijken
  • Beter inschatten of een bepaalde klus wel of niet geschikt is om uit te voeren
  • Praktisch projecten aanpakken
  • Theorie over projectmanagement toepassen in de praktijk

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Projectmanagement' duurt ongeveer 6 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 9 uur.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor teamleiders, projectleiders en betrokkenen bij de opzet van een projectteam. Advies vooropleiding: MBO3

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Aansturen, Samenwerken en overleggen, Overtuigen en beïnvloeden, Formuleren en rapporteren, Materialen en middelen inzetten, Analyseren, Onderzoeken, Creëren en innoveren, Plannen en organiseren, Kwaliteit leveren, Omgaan met verandering en aanpassen.

Lesmaterialen

De cursus 'Projectmanagement' bestaat uit: VideoCollege, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), E-books, Model opzet projectrapportage, Samenvatting, Projectvoorbereiding, SMART doelen stellen, Achtergrondbeschrijving (instructie), Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: Audioboek Agile. 

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 modules.

Toetsing

De online cursus 'Projectmanagement' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!