Motiveren

Online cursus Jezelf en je omgeving motiveren

Motiveren betekent niets meer of minder dan 'in beweging zetten'. Hoe je je collega's en medewerkers in beweging zet én in beweging houdt, is op zichzelf niet eens zo moeilijk. Het is alleen nodig dat je op belangrijke punten eens kritisch naar je eigen houding en gedrag kijkt. Je kunt het ook zo zeggen: anderen motiveren begint bij jezelf! Deze online cursus laat je in korte tijd ontdekken hoe dat werkt.

Motiveren betekent niets meer of minder dan in beweging zetten. Dat is dus iets anders dan opjagen en afbranden. Hoe je je collega's en medewerkers in beweging zet én in beweging houdt, is op zichzelf niet eens zo moeilijk. Het is alleen nodig dat je op belangrijke punten eens kritisch naar je eigen houding en gedrag kijkt. Je kunt het ook zo zeggen: anderen motiveren begint bij jezelf! Deze online cursus laat je in korte tijd ontdekken hoe dat werkt.

Doel van de cursus

De e-learning 'Motiveren' laat je praktisch en doeltreffend kijken naar de manier waarop jij jouw omgang met medewerkers en collega's zo kunt verbeteren dat zij met meer plezier hun werk doen. Iedereen weet dat meer plezier op het werk ook betere prestaties met zich meebrengt. Verder leer je in deze online training hoe je het beste kunt reageren op mensen die zonder al teveel motivatie hun werk voor jou doen. Voor beweging is energie nodig; deze e-learning helpt jou om die nodige energie op te wekken en los te maken, bij jezelf en bij de mensen om je heen.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Je leert kritisch naar jezelf te kijken, naar jouw omgang met medewerkers en collega's.
  • Je leert positieve energie op te wekken en los te maken, bij jezelf en de mensen om je heen.
  • Je weet hoe je de omgang met medewerkers en collega's kunt verbeteren.

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Motiveren' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor leidinggevenden, werkgevers, managers, teamleiders, praktijk- en stagebegeleiders en iedereen die het beste uit zijn of haar medewerkers wil halen. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen.

Lesmaterialen

De cursus 'Motiveren' bestaat uit: een e-learning met video- en audiofragmenten, de vragenlijst 'motiveren' en een verwijzing naar het e-book 'Ja zeggen, ja doen'.  

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Motiveren' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat 

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!