Klanten en opdrachten verwerven

Online cursus Accountmanagement - Klanten en opdrachten verwerven

Accountmanagement - Klanten en opdrachten verwerven | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Accountmanagement.

Het moeilijke woord voor klanten en opdrachten verwerven is 'acquisitie'. Acquisitie hoort gewoon bij jouw taak als ondernemer. Daarom is het goed als je in ieder geval vertrouwd bent met de belangrijkste uitgangspunten voor een goede acquisitie. Deze online cursus helpt je in ongeveer een uur om op een praktische manier kennis te maken met de hoofdzaken van een goede acquisitie.

Deze cursus vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en zelfbeeld. De cursus is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben of professioneel werkzaam zijn binnen het thema Sales.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Accountmanagement - Klanten en opdrachten verwerven'  leer je stap voor stap meer over het acquisitieproces; van de voorbereiding (keuze product en potentiële klanten, verzamelen gegevens, benaderingswijze) tot het acquisitiegesprek en het maken van een offerte. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Effectief acquireren
  • Planmatig aanpakken van acquisitie
  • Je hebt kennisgemaakt met de belangrijkste uitgangspunten voor goede acquisitie
  • Belang van netwerken erkennen om in contact te komen met potentiële klanten
  • Opvolgen van acquisitiegesprekken (aannemen order en leveren product of dienst)

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Klanten en opdrachten verwerven' duurt ongeveer 16 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 18 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor ondernemers in het algemeen en voor mkb'ers  in het bijzonder.Advies vooropleiding: MBO3

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen, Activiteiten initiëren, Relaties bouwen en netwerken, Overtuigen en beïnvloeden, Presenteren, Plannen en organiseren, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten.

Lesmaterialen

De cursus 'Accountmanagement - Klanten en opdrachten verwerven' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Acquisitie in stappenkaart, Rekenmodel werkbelasting, Formulier salesoverzicht, Leerjournaal, Praktijkoefeningen, Samenvatting. De cursus omvat tevens het aanvullend lesmateriaal: Audioboeken ''Eén fan per dag'', ''Human2human: de nieuwe klantrelatie''.

Bij deze training kan je het e-book 'Accountmanagement - klanten en opdrachten verwerven' gebruiken als naslagwerk.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module.

Toetsing

De online cursus 'Accountmanagement - Klanten en opdrachten verwerven' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!