Basis medische terminologie

Online cursus Basis medische terminologie

Deze cursus laat je in een uurtje tijd zien hoe de meest voorkomende medische termen zijn opgebouwd.

Medische termen lijken vaak lastig, maar je zult merken dat ze heel logisch zijn opgebouwd. In deze korte online cursus leer je medische termen te ontleden in woorddelen, zodat het makkelijker is om de termen te begrijpen. Na het doen van deze korte e-learning leer je in de toetsomgeving zelfstandig keuzes te maken bij het ontleden van een aantal belangrijke medische termen.

Doel van de cursus

De online cursus 'Basis medische terminologie' laat je in een uurtje tijd zien hoe de meest voorkomende medische termen zijn opgebouwd. Je raakt vertrouwd met de begrippen 'voorvoegsel', 'achtervoegsel' en 'woordstam'. Lijkt het je nuttig om je verder te verdiepen in de medische terminologie? Overweeg dan om de e-learning Medische Terminologie te doen. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Je hebt kennisgemaakt met de opbouw van de meest voorkomende medische termen
  • Je kunt medische termen ontleden in woorddelen: voorvoegsel, achtervoegsel, woordstam

Duur en studiebelasting

De online training 'Basis medische terminologie' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze opleiding is geschikt voor medewerkers in de omgeving van medische of paramedische beroepen. Het is een praktische basis voor iedereen in verpleegkunde, gezondheidszorg en GGZ. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Instructies en procedures opvolgen, Ontleden, Leren.

Lesmaterialen

De opleiding 'Basis medische terminologie' bestaat uit: een een e-learning met video- en audiomateriaal, een overzichtslijst woorddelen en studietips.

Opbouw van de cursus

Deze e-learning bestaat uit 4 korte modules en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Toetsing

De online cursus 'Basis medische terminologie ' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!