Didactiek met LessonUp

Online cursus Didactiek met LessonUp

In deze cursus leer je hoe je LessonUp kunt inzetten in jouw lespraktijk. Aan de hand van video's, afbeeldingen en tekst wordt uitgelegd hoe je de verschillende mogelijkheden van LessonUp kunt inzetten in jouw lespraktijk.

In deze cursus leer je hoe je LessonUp kunt inzetten in jouw lespraktijk. Aan de hand van video's, afbeeldingen en tekst wordt uitgelegd hoe je de verschillende mogelijkheden van LessonUp kunt inzetten in jouw lespraktijk.

Doel van de cursus

Na de cursus kun je LessonUp inzetten om je didactische vaardigheden te versterken. LessonUp kan er voor zorgen dat je lessen beter en leuker worden voor zowel leerlingen als jezelf. Daarnaast is het een tool waarmee je inzicht kunt krijgen in leerproces van je leerlingen.

Wat kun je precies na de cursus?

  • Toetsen met LessonUp
  • Differentiëren met LessonUp
  • Met behulp van vormgeving je lessen effectiever maken
  • Met gamification de betrokkenheid van leerlingen vergroten

Duur en studiebelasting

Om de cursus te volgen heb je ongeveer 2 uur nodig. De verdere tijdsinvestering hang af van je eigen invulling als het gaat om zelfstudie, die vooral bestaat uit experimenteren in de lessen met leerlingen.

Indien je ook gebruik maakt van het aanvullende leermateriaal loopt de studie belasting op tot 10 uur.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen die kennis wil overdragen aan anderen, maar richt zich vooral op docenten binnen het VO (en PO).

Wat heb je nodig?

Om de cursus te volgen is het handig om vooraf een account aan te maken bij LessonUp, mocht je dit nog niet hebben. In de cursusintroductie vind je een vouchercode om twee maanden gratis gebruik te maken van de docenten pro-licentie.

Toetsing

Om voor de cursus te slagen, moet je minimaal 90 procent van de vragen goed beantwoord hebben. 

Certificaat

Als je slaagt voor de cursus, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Aanvullend leermaterial

Hieronder staan enkele suggesties voor meer informatie over dit onderwerp of verbreding ervan.
Cursus: Hybride lesgeven
Cursus: Starten met werken in de cloud (Office 365)
Cursus: Activerende digitale werkvormen

 

Creativiteit
Informatie-analyse
Mondelinge vaardigheid
Motiveren
Ontwikkelen medewerkers