De wet op internet

Online cursus De wet op het internet

Of je nu een webwinkel hebt, of gewoon je bedrijf online wilt presenteren, het is niet altijd duidelijk of je de zaken juridisch wel op orde hebt. Deze online cursus geeft je een duidelijk overzicht van de juridische kanten van het internet.

Voor de meeste ondernemers is internet niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk. Of je nu een webwinkel hebt, of gewoon je bedrijf online wilt presenteren, het is niet altijd duidelijk of je de zaken juridisch wel op orde hebt. Er zijn nog altijd veel misverstanden en onduidelijkheden over wat wel en niet mag op internet. Deze online cursus geeft je een duidelijk overzicht van de juridische kanten van het internet. Er wordt aandacht besteed aan het auteursrecht, het merkenrecht, het sluiten van overeenkomsten en het betalen via internet, de eisen die gelden voor webwinkels, en het gebruik van software.

De online cursus'De wet op internet (voor bedrijven)' geeft je op een praktische manier inzicht in de rechtskundige (juridische) aspecten van werken op en via internet. De voornaamste zaken daarvan krijg je netjes op een rij gezet. De voorbeelden die worden besproken, zijn direct ontleend aan diverse actuele praktijksituaties. Weet je wanneer plagiaat echt plagiaat wordt? En ben je exact op de hoogte van de belangrijke onderscheiding tussen 'Openbaar maken' en 'Verveelvoudigen'? Genoeg redenen om je kennis op dit punt aan te scherpen dan wel op te frissen.

Duur van de online cursus
De e-learning 'De wet op internet' duurt ongeveer 35 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep
Deze e-learning is geschikt voor ZZP'ers, kleine ondernemers, starters en potentiële ondernemers.Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Ethisch en integer handelen, Vakdeskundigheid toepassen, Instructies en procedures opvolgen, Ondernemend en commercieel handelen, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen
De cursus 'De wet op internet - Internetrecht voor uw webwinkel of website.' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Leerjournaal, Samenvatting, Checklist auteursrecht, Checklist overeenkomsten via internet.

Toetsing
De online cursus 'De wet op internet - Internetrecht voor uw webwinkel of website.' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Tag: 50plus opleidingen