Kies een rechtsvorm voor je onderneming

Online cursus Kies een rechtsvorm voor je onderneming

Als je een onderneming wilt starten, is het goed om na te denken over de rechtsvorm waarin je de onderneming een plek op de markt wilt geven. Deze online cursus draagt bij aan een verantwoorde keuze. Zeer geschikt voor zzp'ers, kleine ondernemers en potentiële ondernemers.

Als je een onderneming wilt starten, is het goed om na te denken over de rechtsvorm waarin je de onderneming een plek op de markt wilt geven. Commerciële factoren kunnen een rol spelen bij het kiezen van de ene of de andere vorm. Deze online cursus draagt bij aan een verantwoorde keuze! 

Doel van de cursus

De online cursus 'Kies een rechtsvorm voor je onderneming' laat je nadenken over de beste rechtsvorm voor jouw onderneming. De keuze hangt samen met hoe je de aansprakelijkheid voor de schulden van de onderneming wilt regelen. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Verantwoord een rechtsvorm kiezen voor jouw onderneming
  • Zicht op rechtsvormen: de eenmanszaak, de besloten vennootschap, de vennootschap onder firma, de commanditaire vennootschap, de maatschap en de Engelse limited
  • Meer kennis over de bedrijfsstructuur, bedrijfsvertegenwoordiging, belastingzaken, overdragen van je onderneming

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Kies een rechtsvorm voor je onderneming' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor zzp'ers, kleine ondernemers en potentiële ondernemers. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Plannen en organiseren, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Kies een rechtsvorm voor je onderneming' bestaat uit: VideoCollege, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), E-books, Verwerkingsvragen, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak, Samenvatting - uitgebreid.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 2 modules.

Toetsing

De online cursus 'Kies een rechtsvorm voor je onderneming' wordt afgesloten met en eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!