Kies een rechtsvorm voor je onderneming

Online cursus Kies een rechtsvorm voor je onderneming

Als je een onderneming wilt starten, is het goed om na te denken over de rechtsvorm waarin je de onderneming een plek op de markt wilt geven. De keuze voor een bepaalde rechtsvorm kan namelijk gevolgen hebben voor de manier waarop de onderneming moet worden opgericht. In deze online cursus leer je op een systematische manier de belangrijkste aspecten hiervan.

Als je een onderneming wilt starten, is het goed om na te denken over de rechtsvorm waarin je de onderneming een plek op de markt wilt geven. De keuze voor een bepaalde rechtsvorm kan namelijk gevolgen hebben voor de manier waarop de onderneming moet worden opgericht. Soms kunnen commerciële factoren van belang zijn om wel voor die ene vorm te kiezen en niet voor een andere. In deze online cursus leer je op een systematische manier de belangrijkste aspecten hiervan.

De online cursus 'Kies een rechtsvorm voor je onderneming' laat je zien hoe belangrijk de vraag is naar de aansprakelijkheid voor de schulden van de onderneming. Ook komt de structuur van de onderneming aan de orde. Tevens wordt de vraag besproken wie de onderneming mag vertegenwoordigen, en hoe het zit met belastingzaken. Ten slotte bespreken we de manier waarop een onderneming kan worden overgedragen. De rechtsvormen die in deze online training aan de orde komen zijn: de eenmanszaak, de besloten vennootschap, de vennootschap onder firma, de commanditaire vennootschap, de maatschap en de Engelse limited. De e-learning wordt gepresenteerd in twee afzonderlijke modules.

Duur van de online cursus
De e-learning 'Kies een rechtsvorm voor je onderneming' duurt ongeveer 55 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep
Deze e-learning is geschikt voor ZZP'ers, kleine ondernemers en potentiële ondernemers. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Plannen en organiseren, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen
De cursus 'Kies een rechtsvorm voor je onderneming - Verantwoord beslissen na en snelle introductie in de actueel beschikbare opties' bestaat uit: VideoCollege, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), E-books, Verwerkingsvragen, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak, Samenvatting - uitgebreid.

Toetsing
De online cursus 'Kies een rechtsvorm voor je onderneming - Verantwoord beslissen na en snelle introductie in de actueel beschikbare opties' wordt afgesloten met en eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!