Microsoft Teams: samenwerken met collega's

Online cursus Microsoft Teams: samenwerken met collega's

Heb je ook wel eens een mailprogramma vol berichten? Zitten er bijlagen in waar je wat mee moet doen om het vervolgens terug te sturen? Saai en tijdrovend. Gelukkig is er Microsoft Teams!

Introductie

Microsoft Teams is volgens Microsoft dé plek om te starten met samenwerken. In deze cursus leer je hoe je effectief kunt samenwerken in Microsoft Teams met je collega’s. Je leert hoe Microsoft Teams in elkaar zit, hoe je hierin kunt communiceren met je collega’s en hoe je met elkaar tijdwinst kunt behalen als je het programma inzet zoals het hoort. In deze training gaat het niet direct om het vergaderen via teams, maar het handig samenwerken met bestanden.

Doel van de cursus

Alle basisvaardigheden die je nodig hebt om efficiënt in Teams samen te werken. Als ze deze cursus hebt gevolgd en je maakt afspraken met je collega's, dan kun je tijdwinst behalen. Hoef je minder vaak te mailen met elkaar!

Wat kan je of ken je na de cursus

Na afloop van deze cursus kun je:

  • Een team aanmaken en binnen dit team kanalen toevoegen en bestanden plaatsen.

  • Gesprekken voeren met collega’s.

  • Samen met collega’s bestanden bewerken.

  • Collega's taggen en op de hoogte brengen van belangrijke berichten.

  • Je leert hoe je op de meest nuttige wijze reageert op berichten van anderen.

Duur en studiebelasting

De cursus Starten met Microsoft Teams: samenwerken met collega's duurt ongeveer 2 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 3 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor managers, leidinggevenden, teamleiders, projectteamleden, beleidsmakers en werkgevers. Advies vooropleiding: MBO+

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Formuleren en rapporteren, Vakdeskundigheid toepassen, Analyseren, Onderzoeken, Creëren en innoveren.

Lesmaterialen

De cursus bestaat uit verschillende video’s en bijbehorende teksten.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus heeft telkens per hoofdstuk een of enkele toetsvragen.

Certificaat

Als je de toetsvragen met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Omgang met details
Plannen en organiseren
Timemanagement