Coachen 3.0 Deel 3: Acceptatie en Commitment

Coachen 3.0 Deel 3: Acceptatie en Commitment

Coachen 3.0 – Acceptatie en Commitment is het derde en laatste deel van een trilogie over coachen op basis van wetenschappelijke inzichten.

Coachen 3.0 – Acceptatie en Commitment is het derde en laatste deel van een trilogie over coachen op basis van wetenschappelijke inzichten.

ACT staat voor Acceptatie en Commitment Therapie en is welbeschouwd een training in levenskunst. Mensen leren nieuwe vaardigheden in het omgaan met negatieve gedachten en pijnlijke emoties. Dit is de acceptatiekant.

De commitmentkant leert mensen te verhelderen wat ze belangrijk vinden, zich hieraan te verbinden en dit te vertalen naar concrete stappen. Het hoofddoel is een toename van mentale veerkracht, waardoor jij en je coachees de moed en de helderheid ontwikkelen om een zinvol bestaan op te bouwen – ongeacht de omstandigheden.

Geef me de moed
Je kent vast wel de bekende Serenity-prayer: ‘Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen, de kalmte te aanvaarden wat ik niet kan veranderen en de wijsheid om het verschil tussen beide te zien’. Dit gebed spreekt veel mensen aan, maar helaas weten maar weinigen hoe ze dit in de praktijk kunnen brengen. Een ACT-coach kan je dit leren en met alleen dit boek kom je ook een heel eind.

Niet loslaten maar toelaten!
Om een tipje van de sluier op te lichten: mensen willen vaak ongemakkelijke gevoelens en gedachten loslaten. Helaas is dat heel lastig, want ons verstand wil ons juist beschermen en zal ons hiermee blijven confronteren. De nieuwste inzichten in de psychologie stellen dat het effectiever is om gedachten toe te laten. En dan blijkt vaak dat ze simpelweg komen en gaan, waardoor je veel meer energie overhoudt voor de dingen die er werkelijk toe doen.

Deel 3 van deze trilogie
Coachen 3.0 – Acceptatie en commitment is het derde deel in de trilogie over coachen op basis van wetenschappelijke inzichten. Je kunt dit boek zowel lezen als zelfhulpboek wanneer je als coachende professional de nieuwste inzichten in de psychologie wilt leren toepassen.

Door dit boek help je jezelf én je coachees om idealen te verwezenlijken en effectief om te gaan met de belemmeringen die je onderweg tegenkomt. Bestsellers deel 1 en 2 gingen over motiverende gespreksvoering en oplossingsgericht coachen.

Over de auteurs

Sergio van der Pluijm is oprichter van Bureau Bewezen Effect en geeft interactieve en laagdrempelige trainingen in evidencebased coachmethoden waaronder ACT. Hij is door Kevin Polk gecertificeerd als ACT en ProSocial Matrix Trainer.

Jaan Thiadens leidt coachende professionals op in ACT, gebruikt deze methode veelvuldig in zowel haar privéleven als in haar coachpraktijk Bureau Jaan en richtte ACTinliefde op, waarvanuit ze liefdesworkshops voor stellen geeft.

Competenties

coaching;act;coachee;vaardigheden;coachen;acceptance;commitment;praktisch;leesbaar;trainer;coach;ondernemerschap