Beginnerscursus tot AI

Online cursus Beginnerscursus tot AI

Kunstmatige intelligentie (AI) is een alsmaar groeiend vraagstuk met ontelbare toepassingen. Deze online cursus is bedoeld om duidelijkheid te scheppen over dit complexe onderwerp en je een beeld te geven bij waar het vandaan komt en hoe het ingezet kan worden. Ter sprake komen onder andere de geschiedenis en eerste technieken van AI, neurale netwerken en machine learning.

Introductie

Misschien vind je de introductie tot het veld van AI te ingewikkeld, te technisch of te tijdrovend. Deze cursus is een inleidende cursus voor personen die een begrijpelijke introductie tot het onderwerp willen hebben.
In deze cursus zullen de basisprincipes uitgelegd worden. We bespreken onder andere het verschil tussen zwakke en sterke AI, General Problem Solvers, Expert Systems en neurale netwerken door middel van illustratieve voorbeelden.

Doel van de cursus

Het doel van de cursus ‘Beginnerscursus tot AI’ is om een algemene, inleidende uitleg te geven over het onderwerp van AI aan iedereen die er mee wilt starten of er net mee begonnen is.

Wat kan en ken je na de cursus

Wat je leert:

  • Je leert de structuur en het ontwerp van moderne kunstmatige-intelligentie systemen te begrijpen. \

  • Je leert onderscheid te maken tussen sterke en zwakke AI. Je leert wat "Deep Learning" is.

  • Je leert wat "Machine Learning" is. Wat is de structuur van een probleem? U leert over forward en backward chaining.

  • Leer meer over kansberekeningen in Expert Systems. 

  • Je leert over het menselijke neuron en over de lagen in deep learning-netwerken.

  • Je leert over computer vision.

Duur en studiebelasting

Duur: 2 uur
Studiebelasting: 7 uur

Doelgroep en vooropleiding

Mensen die basisinformatie willen krijgen over het onderwerp kunstmatige intelligentie. Voor geïnteresseerde studenten, onderzoekers, beginners en gevorderden op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Adviesvooropleiding: HBO

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Analytisch denken, Technisch inzicht, Ontwikkelen.

Lesmaterialen

De cursus ‘Beginnerscursus tot AI’ bestaat uit: Videocollege, tussentijdse toetsen. Aanvullend lesmateriaal: audioboek: “Ontdek de groeikansen van AI”.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus 'Beginnerscursus tot AI' bevat tussentijdse vragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de tussentijdse vragen, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

 

Informatie-analyse
Probleemanalyse