Microsoft Teams: Vergaderen en online lesgeven

Online cursus Microsoft Teams: Vergaderen en online lesgeven

We kennen Teams van de vergaderingen die we online kunnen houden. Er zijn veel updates geweest. In deze basistraining, zie je de belangrijkste (en soms nieuwste) mogelijkheden voor jouw online vergadering of, als je in het onderwijs werkt, online les.

Doel van de cursus

Je leert alles wat nodig is om een goede online vergadering te hebben, vooraf, tijdens en na de vergadering.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • alles vóórdat de vergadering plaatsvindt, zoals het inplannen van een vergadering en het instellen van rechten voor de deelnemers zelf toepassen
  • alles tijdens de vergadering, zoals zien wie er online zijn, microfoons van deelnemers dempen, de aparte vergaderruimten en het online presenteren gebruiken
  • Alles na de vergadering, zoals het downloaden van aanwezigen of terugvinden van een opname uitvoeren

Duur en studiebelasting

De cursus Starten met Teams: vergaderen en online lesgeven duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, probeer dan de dingen die je in de video’s ziet ook uit. De totale studiebelasting bedraagt dan 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor iedereen die werkt in het onderwijs. Advies vooropleiding: MBO+

Vaardigheden

je werkt aan je ICT-vaardigheden en didactische vaardigheden. Met deze cursus leer hoe je effectief online kunt vergaderen binnen Microsoft Teams.

Lesmaterialen

De cursus heeft de vorm van een weblecture, waarin de werking van Microsoft Teams wordt gedemonstreerd. De weblecture bestaat uit verschillende delen, welke afgewisseld worden met activerende vragen en/of opdrachten. Voor deze cursus geldt een studiebelasting van 1 a 2 uur.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus heeft telkens per hoofdstuk een of enkele toetsvragen.

Certificaat

Als je de toetsvragen met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!