De kracht van verfijnd ouderschap

Online cursus De kracht van verfijnd ouderschap

Het worden van ouders is een vreugdevolle gebeurtenis, maar komt zeker met zijn uitdagingen. De opvoeding van kinderen is niet iets wat de meeste mensen makkelijk vergaat. De cursus ‘De kracht van verfijnd ouderschap’ zal handvatten bieden om met deze grote verantwoordelijkheid om te gaan. 

Kan jij wel een helpende hand gebruiken als het gaat om de opvoeding van je kinderen? Weet je je misschien geen raad meer met je tieners of vind je het moeilijk om met overgevoelige meiden om te gaan? Hoe ga je om met problemen in het gezin? Hoe jij al deze problemen en uitdagingen aanpakt, heeft een grote invloed op de ontwikkeling van je kind. Deze grote verantwoordelijkheid kan je misschien angstig maken. Wat nou als ik iets fout doe? Wees niet bang, in deze cursus worden namelijk op een bondige manier allerlei uitdagingen besproken en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Zo ontwikkel je een positieve en stimulerende sfeer binnen jouw gezin.

Doel van de cursus

In de online training ‘De kracht van verfijnd ouderschap’ kom je allerlei uitdagingen tegen en leer je hoe je deze moet voorkomen of oplossen. Het zal gaan over meisjes, jongens, tieners, tweelingen en gezinsproblemen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Hoe je het beste kunt omgaan met overgevoelige en emotionele meisjes

  • Hoe je het beste kunt omgaan met moeilijke en hyperactieve jongens

  • Hoe je het beste kunt omgaan met moeilijke tieners

  • Hoe je het beste kunt omgaan met tweeling-rivaliteit

  • Hoe je gezinsproblemen kunt voorkomen en oplossen

Duur en studiebelasting

De cursus ‘De kracht van verfijnd ouderschap’ duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, bekijk of beluister dan ook het aanvullend lesmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 17 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor ouders en kan ook gevolgd worden door leraren of personen die in de pedagogie werken. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Samenwerken en overleggen, aanpassingsvermogen, motiveren, betrokkenheid en luisteren.

Lesmaterialen

De cursus ‘De kracht van verfijnd ouderschap’ bestaat uit een aantal compacte video’s. Aanvullend lesmateriaal: Audioboek: Wie heeft ons in Godsnaam geleerd dat regen slecht weer is? Audioboek: How about mom. Audioboek: Harder praten helpt niet: Zeven ongehoord goede strategieën om wèl te overtuigen

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse video’s en bevat tevens aanvullend lesmateriaal. Na elke video zullen er een aantal vragen aan bod komen om jouw kennis te testen.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus ‘De kracht van verfijnd ouderschap’ bevat toetsvragen na elke video.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Aanpassingsvermogen
Luisteren
Samenwerken