Mediteren voor mensen met een druk leven

Online cursus Mediteren voor mensen met een druk leven

Veel mensen zijn huiverig in het proberen van meditatie, omdat ze niet goed weten hoe ze moeten beginnen. De videocursus ‘Mediteren voor mensen met een druk leven’ helpt je op weg om je comfortabel te voelen bij mediteren, de tijd hiervoor te vinden en zo stress te verlichten!

Bij het woord mediteren denken de meesten aan zweverige en religieuze mensen die urenlang voor zich uit staren om zo rust te vinden. Dit beeld klopt echter niet. Mediteren is namelijk voor iedereen, of je nu wel of niet gelovig bent, veel of weinig tijd hebt, veel of weinig ervaring hebt: iedereen kan mediteren, en met de cursus ‘mediteren voor mensen met een druk leven’ leer je hoe!

Er bestaan veel mythes rondom meditatie die mensen ervan weerhouden om het te proberen, terwijl veel van deze mythes onjuist zijn. Een van de grootste mythes is dat mediteren alleen maar is voor mensen die veel tijd hebben omdat je er veel tijd voor vrij moet maken. Absoluut niet! Mediteren kun je zo lang of zo kort doen als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan mediteren tijdens dagelijkse taken of voor of na het eten. Mediteren kan stress verminderen, en dit brengt heel veel andere voordelen met zich mee.

Doel van de cursus

In deze online training leer je hoe je meditatie in je dagelijkse leven kunt brengen zonder er veel tijd aan kwijt te zijn. Zo kan je zelfs met een druk leven toch nog momenten van rust vinden voor je gedachten. Je leert ook een aantal dingen over stress voorkomen en verminderen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Je kan mediteren op ieder moment van de dag

  • Je kent de voordelen van mediteren

  • Je weet welke aannames over mediteren verkeerd zijn

  • Je weet wat voor fouten je kan maken met mediteren en hoe je deze oplost

Duur en studiebelasting

De cursus ‘Mediteren voor mensen met een druk leven’ duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan het extra oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 8 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor mensen in stressvolle banen, en werkt voor iedereen die wilt beginnen aan een stressvrij leven. Er is geen vooropleiding voor nodig.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Discipline, Mindfulness, Zelfinzicht, Energie, Gezondheid.

Lesmaterialen

De cursus ‘Mediteren voor mensen met een druk leven’ bestaat uit: VideoCollege, geleide visuele meditatie. Aanvullend lesmateriaal: Audioboek: ‘Helemaal naar de meditering’. Geleide meditaties: ‘Compassie geven en ontvangen’, ‘Liefdevolle vriendelijkheid voor jezelf’.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er geen eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

Deze cursus bevat geen eindtoets. Je wordt getoetst aan de hand van enkele tussentijdse vragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Discipline
Zelfinzicht