Hoe verbeter ik mijn immuunsysteem met voeding?

Online cursus Hoe verbeter ik mijn immuunsysteem met voeding?

Zo goed als iedereen kan iets aan hun dieet doen om hun immuunsysteem te verbeteren. In deze e-learning wordt onderbouwd uitgelegd welke voedingsstoffen essentieel zijn voor verschillende immuniteitprocessen en in welke voeding je deze stoffen kunt vinden.

We weten allemaal dat we ons immuunsysteem hard nodig hebben. Het beschermt ons lichaam tegen infecties en ziekten die worden veroorzaakt door bacteriën, virussen en parasieten. Een sterk immuunsysteem is dus erg belangrijk voor een gezond en energiek leven, maar hoe doe je dat?

Er bestaan tientallen pilletjes en allerlei geneeskundige methoden om je immuunsysteem te versterken, maar zo moeilijk hoef je het helemaal niet te maken. Door gezond te eten en dagelijks de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Veel mensen weten echter niet wat ze dan precies moeten eten. Daar geeft deze cursus een antwoord op. In totaal twaalf video’s wordt er uitgebreid uitgelegd wat het immuunsysteem is, welke mineralen en vitaminen kunnen helpen bij het versterken van je weerstand en welke producten je hiervoor moet eten. 

Een gezond en gebalanceerd dieet hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet wel weten waar je moet beginnen. In de videocursus ‘Hoe verbeter ik mijn immuunsysteem met voeding’ leer je hoe je dit het beste aan kunt pakken. In de cursus worden ontzettend veel manieren besproken die je kunnen helpen bij het veranderen van je dieet, dus er zit voor iedereen wat bij!

Doel van de cursus

In deze cursus leer je welke processen in het lichaam je immuunsysteem ondersteunen, en hoe je deze processen onderhoudt door middel van voeding. Ook wordt genoemd welke voeding je immuunsysteem kan ondermijnen. Met behulp van de inhoud van de cursus kan je naar eigen smaak een dieet formuleren.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Waarom je je immuunsysteem moet stimuleren

  • Hoe je immuunsysteem werkt

  • Wat je moet vermijden om je immuunsysteem te beschermen

  • Voedsel dat het immuunsysteem stimuleert

  • Supplementen om je immuunsysteem te versterken

Duur en studiebelasting

De cursus ‘Hoe verbeter ik mijn immuunsysteem met voeding?’ duurt ongeveer 1 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor iedereen die hun gezondheid willen verbeteren. Er is geen advies-opleiding.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Energie, Gezondheid.

Lesmaterialen

Deze e-learning bestaat uit videocolleges met tussentijdse vragen en een eindtoets.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus ' Hoe verbeter ik mijn immuunsysteem met voeding?’ wordt getoetst door middel van tussentijdse vragen en een eindtoets.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Energie