Microsoft Teams: samenwerken met leerlingen

Online cursus Microsoft Teams: samenwerken met leerlingen

Opdrachten voor je leerlingen klaarzetten, bestanden delen en met de leerlingen communiceren: met Microsoft Teams kan dat allemaal heel gemakkelijk. Microsoft Teams is volgens Microsoft de plek om te starten met samenwerken.

Introductie

In deze cursus leer je hoe je effectief kunt samenwerken in Microsoft Teams met je leerlingen. Deze training is een vervolg op de training: starten met Teams: samenwerken met collega’s en richt zich op de mogelijkheden voor het onderwijs die Teams biedt.

Doel van de cursus

Je leert alle handigheidjes van opdrachten, aankondigingen, kanaalinstellingen tot insights, die je handig gebruiken kunt om efficiënt samen te werken met jouw klas(sen) via Teams.

Wat kan je of ken je na de cursus

Na afloop van deze cursus kun je:

  • een klasteam goed inrichten
  • bestanden en lesmaterialen met je leerlingen delen
  • opdrachten voor leerlingen aanmaken en nakijken
  • een online instructie voor leerlingen inplannen en inzetten

Duur en studiebelasting

De cursus Starten met Microsoft Teams: samenwerken met leerlingen duurt ongeveer 2 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, probeer dan de dingen die je in de video’s ziet ook uit. De totale studiebelasting bedraagt dan 3 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor iedereen die werkt in het onderwijs. Advies vooropleiding: MBO+

Vaardigheden

je werkt aan je ICT-vaardigheden en didactische vaardigheden. Met deze cursus leer hoe je effectief online kunt samenwerken met je leerlingen binnen Microsoft Teams.

 

Lesmaterialen

De cursus heeft de vorm van een weblecture, waarin de werking van Microsoft Teams wordt gedemonstreerd. De weblecture bestaat uit verschillende delen, welke afgewisseld worden met activerende vragen en/of opdrachten. Voor deze cursus geldt een studiebelasting van 1,5 a 2 uur.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus heeft telkens per hoofdstuk een of enkele toetsvragen.

Certificaat

Als je de toetsvragen met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!