Met 12 spirituele stappen ieder probleem oplossen

Online cursus Met 12 spirituele stappen ieder probleem oplossen

Is jouw leven onbeheersbaar geworden door een afhankelijkheid of obsessie? Deze cursus is bedoeld om jou te helpen je leven terug op de rit te zetten.

Het spirituele 12 stappenmodel dat besproken wordt in deze cursus komt voort uit de behandelwijze van Alcoholics Anonymous steungroepen. Inmiddels is het opgenomen in allerlei andere soorten behandelingen, en is het ook in te zetten voor andere problemen.

Gebruik de stappen in deze cursus dagelijks om te herstellen van depressie, angst, stress, bipolaire stoornis, verslavingen, alcoholisme, drugs, pijn, obsessieve compulsieve stoornis, zorgen, angst, woede, te veel eten, slapeloosheid en elk ander lijden dat je leven onbeheersbaar maakt.

Het is sterk aangeraden dat je deze cursus combineert met een lokale steungroep die het beste aan jouw behoeften voldoet.

Doel van de cursus

In deze cursus krijg je het spirituele gedachtegoed mee dat al velen anderen geholpen heeft om los te komen van een verslaving, obsessie of afhankelijkheid. Dit gebeurt niet vanzelf. Je gaat met jezelf aan de slag en houdt idealiter deze 12 stappen in je achterhoofd voor de rest van je leven, om jezelf ervan te behoeden terug te vallen in het oude patroon.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Overgeven aan het feit dat je een probleem hebt

  • Dwangmatige gedachten opzij zetten

  • Reflecteren op wat tot je problemen geleid heeft

  • Tegenover andere mensen je verleden bekennen

  • Pogingen doen tot het repareren van relaties

  • Niet meer terugvallen op je oude gedragingen

Duur en studiebelasting

De cursus 'Met 12 spirituele stappen ieder probleem oplossen’ duurt 2 uur. De totale studiebelasting bedraagt 7 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor verslaafden, mensen die afhankelijk zijn van iets of iemand anders en iedereen met het gevoel dat ze een onbeheersbaar leven lijden, evenals naasten van zulke personen. Er is geen advies vooropleiding.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Spiritualiteit, Discipline, Zelfvertrouwen.

Lesmaterialen

De cursus ‘Met 12 spirituele stappen ieder probleem oplossen’ bestaat uit meerdere videocolleges. Aanvullend lesmateriaal: Audioboek: De enige dwarsligger op de weg naar geluk ben je zelf.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit videocolleges en bevat aanvullend lesmateriaal.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus 'Met 12 spirituele stappen ieder probleem oplossen’ wordt getoetst aan de hand van tussentijdse vragen. Er is geen eindtoets.

Certificaat

Als je slaagt voor de tussentijdse toetsen, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Discipline
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen