Actief aanvullend adviseren in de detailhandel

Online cursus Actief aanvullend adviseren in de detailhandel

Wist je dat jouw klant niet voor een product komt, maar dat hij jouw zaak binnenstapt met een probleem? En is het dan een raar idee dat jij - met jouw deskundigheid - een bijdrage kunt leveren aan de oplossing? Jouw klant helpen om een oplossing te vinden voor zijn of haar probleem, dat is het uitgangspunt van deze online training. Precies daarvoor is het model van de 'AdviesCirkel' ontwikkeld.

In de e-learning 'Werken met de AdviesCirkel' maak je kennis met een nieuwe manier om de bijverkoop in jouw winkel te vergroten. Als jouw klant je vraagt om advies over een bepaald product, kun jij vanuit jouw deskundigheid veel meer dan alleen het juiste antwoord geven. Via deze online training leer je een eenvoudige methode om het probleem van je klant in beeld te krijgen. Je leert ook zó te adviseren dat hij of zij met een positief gevoel naar huis gaat. Kortom: je leert werken met het systeem van Logische Product Combinaties, volgens de AAA-methode: Actief Aanvullend Adviseren.

Doel van de cursus

In de online training 'Werken met de AdviesCirkel' leer je stap voor stap hoe je jouw klant kan helpen met het adviseren over een product, vanuit jouw deskundigheid. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Verkopen en adviseren

  • Het werken met de AdviesCirkel

  • Praktijkvoorbeelden

Duur en studiebelasting

De cursus ’Werken met de AdviesCirkel’ duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor verkoopmedewerkers. Advies vooropleiding: MBO

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Aandacht en begrip tonen, Overtuigen en beïnvloeden, Vakdeskundigheid toepassen, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten, Ondernemend en commercieel handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Werken met de AdviesCirkel' bestaat uit: E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), LCP-invulkaart, Aanbevolen aanpak.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus 'Werken met de AdviesCirkel' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!