Financieel plan maken

Online cursus Financieel plan maken

Met een goed financieel plan is het opstarten van een bedrijf stukken veiliger. Zit zo'n plan stevig in elkaar, dan merk je dat absoluut in het contact met de bank of andere financiers. Wat doet een investeringsbegroting er toe? En waarom zijn de verschillende soorten kengetallen zo belangrijk? Deze online cursus geeft je een eenvoudig en praktisch antwoord op deze en vele andere vragen.

Met een goed financieel plan is het opstarten van een bedrijf stukken veiliger. Zit zo'n plan stevig in elkaar, dan merk je dat absoluut in het contact met de bank of andere financiers. Deze online cursus helpt je om helderder voor ogen te hebben wat je met je onderneming wilt. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'Financieel plan maken' raak je stap voor stap vertrouwd met de noodzakelijke zaken die in zo'n plan thuishoren. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van termen rondom het maken van een financieel plan (met hulp van handige begrippenlijst)
  • In staat om deskundigere manier te kijken naar je eigen economische zaken
  • Meer zicht op wat je met je bedrijf wilt

Duur en studiebelasting

De cursus  'Financieel plan maken' duurt ongeveer 16 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 20 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor zzp'ers, startende ondernemers (start-ups) en ondernemers die eindelijk eens willen weten hoe het zit. Advies vooropleiding: MBO3.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Ethisch en integer handelen, Presenteren, Formuleren en rapporteren, Analyseren, Plannen en organiseren, Ondernemend en commercieel handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Financieel plan maken' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Instructie werken met excel, Tools, Samenvatting, Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: Praktijkopdrachten, audioboeken 'De winstadviseur' en 'Geef nooit korting'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus ''Financieel plan maken'' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!