Werk-privé balans: geef richting aan je werk en leven

Online cursus Werk-privé balans: geef richting aan je werk en leven

Twijfel je of wat je doet nog wel bij je past? Zoek je een gezonde werk-privé balans? Of zoek je meer duidelijkheid over wat je wilt en welke stappen je moet ondernemen om je doel te bereiken? Ga stap voor stap hiermee aan de slag in deze online cursus.

Introductie

Twijfel je of wat je doet nog wel bij je past? Wil je de regie terugpakken in je werk en leven en de richting kiezen waar jij gelukkig van wordt? De online cursus ‘Geef richting aan je werk en leven’ neemt je hier stapsgewijs in mee. De modules zijn zo opgebouwd dat ze je in logische volgorde leiden naar meer helderheid over jouw doelen en concrete acties die je kunt nemen om daar te komen. Dat gebeurt door een combinatie van meditaties, visualisaties en hele praktische opdrachten die je uit gaat werken. Als resultaat heb je de juiste keuzes gemaakt en ervaar je meer voldoening, richting en tevredenheid in je werk en leven. Dit resulteert in een gezonde werk-privé balans.

Door het volgen van deze cursus vergroot je je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. Je leert je zelfmanagement en sociale en innovatieve vaardigheden te verbeteren en je taken efficiënter te managen. Daarmee richt de cursus zich op jouw carrière. 

Doel van de cursus

Het doel van de cursus is om vanuit jouw huidige situatie opnieuw richting te geven aan je werk en leven. De cursus helpt je uit te vinden wat voor jou belangrijk is en hoe je daar actie in kunt ondernemen. Stap voor stap word je aan de hand genomen zodat je zelf meer helderheid kunt creëren rondom wat je wilt en wat je gelukkig maakt. Je vindt ook uit waar je jezelf nog tegenhoudt in het bereiken van je doelen. Aan de hand van deze nieuwe inzichten weet je welke keuzes je gaat maken. Aan het eind van deze cursus heb je helder voor ogen wat je volgende stap gaat zijn en ervaar je weer hernieuwde focus en richting. Je twijfels zijn weg en je weet wat je te doen staat!

Wat ken en kun je na de cursus

  • De balans opmaken in je werk en leven: wat gaat er al goed en wat wil je verbeteren?
  • Een betere, gezondere werk-privé balans.
  • Meer zelfbewustzijn: wat vind je belangrijk en welke keuzes wil je maken?
  • Inzicht in jouw (belemmerende) overtuigingen en hoe je die verandert zodat ze je niet meer in de weg staan.
  • Heldere doelen formuleren en een planning maken met concrete acties om je doelen te bereiken.
  • Meer tevredenheid, voldoening en richting aan je werk en leven.

Duur en studiebelasting

De cursus ‘Geef richting aan je werk en leven' duurt ongeveer 5 uur, de totale studiebelasting is ongeveer 12 uur. Wil je het maximale rendement uit je cursus halen, gebruik dan de downloads en het extra oefenmateriaal bij de cursus. 

Doelgroep + Advies vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor iedereen. Werkend of (tijdelijk) niet-werkend: deze cursus helpt je richting te geven aan je werk en leven. Openstaan voor mindfulness en meditatie is aan te raden.

Advies vooropleiding: niet relevant.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: zelfinzicht, zelfbewustzijn, doelen stellen, mindfulness, keuzes maken, plannen en organiseren, overzicht  creëren, analyseren, onderzoeken, persoonlijke ontwikkeling.

Lesmaterialen

De cursus ‘Geef richting aan je werk en leven' bestaat uit: 16 lessen verdeeld over 6 videomodules, 4 bonusvideo’s, bijgebehorende invulbare opdrachten, meditaties en visualisaties. 

Opbouw van de cursus

Deze online cursus is opgebouwd uit diverse e-learning modules met daarin verschillende lessen en opdrachten. De cursus bevat tevens aanvullend oefenmateriaal voor extra verdieping. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

De cursus ‘Geef richting aan je werk en leven’ bestaat uit 6 videomodules (met daarin 16 lessen) en 1 bonusmodule (met daarin 4 lessen). 

Toetsing

De cursus ‘Geef richting aan je werk en leven' wordt afgesloten met een eindopdracht. De eindtoets bestaat uit een invulbaar template die je voor jezelf zult gaan uitwerken.

Certificaat

Als je de cursus succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Delegeren
Onafhankelijkheid