Authentiek presenteren

Online cursus Authentiek presenteren

Heb je ook altijd al vol zelfvertrouwen willen kunnen presenteren? Gooi je zenuwen over boord en grijp nu je kans. Zelfverzekerd presenteren voor de camera, een publiek of in een salespitch met je klant wordt straks een makkie èn echt leuk!

In deze cursus kom je erachter wat de sleutel is naar het geven van succesvolle presentaties. Met behulp van veel videomateriaal en oefenopdrachten worden verschillende voorbeelden en tools gedeeld die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Je leert je eigen presentatievaardigheden beter kennen, waardoor je dankzij het volgen van deze cursus straks authentiek, ontspannend en met overgave kan presenteren. Velen zijn jou voorgegaan en hebben nog dagelijks baat bij de tips, want we presenteren immers ‘de hele dag’!

Door het volgen van deze cursus vergroot je je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. Je leert je zelfmanagement en sociale vaardigheden te verbeteren en mensen en taken efficiënter te managen. Daarmee richt de module zich op jouw carrière en het professionaliseren van je werkzaamheden. De cursus is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben en/of professioneel werkzaam zijn binnen het thema.

Geschikt voor zowel online als live presentaties

Je volgt deze cursus omdat je tijdens je werk waarschijnlijk regelmatig een presentatie dient te geven, of dit nu online of live is maakt niet uit. Ik ben blij als je je dan gelukkig en ontspannen voelt met veel zelfvertrouwen.
Deze cursus belooft een mooie reis te worden waarin je veel inzichten zal krijgen en klaargestoomd zal worden om een goede authentieke presentator vol zelfvertrouwen te worden!

Doel van de cursus

Het doel van deze cursus is om jou in je eigen kracht te zetten tijdens het presenteren. Tijdens de training bouw je een stevig fundament waardoor je met meer zelfvertrouwen leert presenteren. Het maakt niet uit voor welke doelgroep of met welk doel je presenteert, want de tools die je aangereikt krijgt zijn grotendeels universeel èn direct toepasbaar in de praktijk. Tijdens de training leer je hoe je dicht bij jezelf kan blijven en (her)ontdek je je eigen kwaliteiten tijdens het presenteren. Na de training weet jij straks hoe zelfverzekerd en ontspannend kan presenteren èn hoe je je boodschap goed overbrengt bij je publiek of klanten. Want hoe fijn is het als je zelfverzekerd authentiek kan presenteren zodat je je doel bereikt waarvoor je de presentatie geeft?

Wat kan of ken je na de cursus

- Authentiek en vol zelfvertrouwen presentaties geven.

Duur en studiebelasting

De cursus ‘Authentiek presesteren’ duurt ongeveer 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je e- learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 12 uur voor herhaling van de oefenopdrachten voor het beste resultaat.

Doelgroep en vooropleiding

De online cursus is geschikt voor iedereen die beter wilt leren presenteren (online, live of tijdens klantgesprekken). De training is interessant voor ondernemers, werkgevers, werknemers en werkzoekenden. Er is geen vooropleiding vereist.

Vaardigheden

De vaardigheden waar in deze cursus aandacht aan wordt besteed zijn gericht op het vergroten van je zelfvertrouwen voor een publiek of klant waarvoor je presenteert. Jouw presentatievaardigheden krijgen een boost waardoor je voortaan zelf de beste presentaties geeft waarbij je vooral lekker jezelf mag zijn!

Lesmaterialen

De cursus ‘Authentiek presenteren’ bestaat uit: video college, ondersteunend leesmateriaal, handouts, samenvatting, oefenopdrachten en een eindtoets.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat aanvullend oefenmateriaal.

Aantal modules

De cursus bestaat uit 5 modules, een eindopdracht en een checklist.

Toetsing

De cursus ‘Authentiek presenteren’ wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit een presentatie opdracht.

Certificaat

Als je de cursus afrond dan ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat verdient een mooie plek op jouw CV of LinkedIn want het laat aan anderen zien dat je je actief bezighoud met de huidige ontwikkeling in de markt.

Mondelinge vaardigheid