Digitale magazines met Adobe InDesign

Online cursus Digitale magazines met Adobe InDesign

In deze overcomplete cursus Publish Online leer je alles over het ontwerpen van interactieve documenten en digitale publicaties. Van tekst vormgeven tot werken met afbeeldingen, animaties, interactie, en een heleboel praktische tips en tricks over InDesign in algemene zin.

 

Introductie

ONTWERP JE EIGEN DIGITALE PUBLICATIES MET INDESIGN

InDesign is al jaren een steunpilaar van de Creative Cloud. Het stelt je in staat om in een mum van tijd mooie, strak vormgegeven producten als flyers, brochures, magazines en posters te maken, met een niet te steile leercurve. Hoewel de wereld van digitale uitgave nog relatief nieuw is, kan je met InDesign en het Publish Online platform van Adobe al heel snel prachtige, functionele documenten maken met vele opties voor interactie en animatie.

CREATIVE CLOUD

InDesign integreert tegenwoordig naadloos met Adobe Creative Cloud. Dit houdt in dat je een bibliotheek van bronnen aan kan leggen, die je binnen alle Adobe programma’s kan gebruiken voor nog meer efficiëntie, en het centraal beheren van een huisstijl. Dit aspect van de software zit uitgebreid verwerkt in deze cursus, zodat je meteen leert hoe je bij een groter, creatief bedrijf het Creative Cloud ecosysteem binnen komt, of voor eigen gebruik een bibliotheek aanlegt waar je altijd gebruik van kan maken.

Doel van de cursus

Deze cursus is erop gericht om je in ruim 3 uur video alles te leren wat je moet weten om creatief helemaal los te gaan met digitale publicaties, en je ideeën uit je brein te leren trekken naar je beeldscherm. Dit gebeurt door puur op de praktijk gericht de onderdelen van het programma te behandelen, van de installatie tot het uploaden naar Publish Online. Je stapt op de begane grond in, en stapt uit op de bovenste verdieping met niet alleen een hoop kennis, maar ook een hoop ervaring op zak omdat je op projectbasis aan de slag gaat. De cursus bestaat over het algemeen uit korte video’s die later in de cursus onderdeel gaan uitmaken van het grotere plaatje, wanneer we vanaf een blanco document een volledige publicatie gaan maken.

Wat kan je of ken je na de cursus

In de cursus behandelen we de volgende zaken:

  • De interface en opties
  • Benodigde basisvaardigheden met InDesign
  • Animaties maken
  • Interactie inbouwen
  • Navigatiesmenus ontwikkelen
  • Een algemeen project waarin alle functies aan bod komen
  • Preflight en upload
  • Delen

Duur en studiebelasting

De cursus Publish Online met InDesign duurt 3 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 6 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze cursus is geschikt voor (aspirant) grafici die hun skills willen uitbreiden, media professionals die veelzijdiger willen worden, mensen met een interesse in design en die hun ideeën tot leven willen leren brengen.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: werken met InDesign, grafisch vormgeven, documenten voorbereiden voor digitale publicatie.

Lesmaterialen

De cursus Publish Online bestaat uit verschillende video’s en oefeningen. Bij elk hoofdstuk vind je oefenbestanden zodat je zelf meteen kan meedoen.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 4 modules. 

Toetsing

Geen

Certificaat

Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Creativiteit